Bradley Cooper v vlogi odličnega ameriškega ostrostrelca Chrisa Kyla.
Kulturni izbor · film

Za režiserja Clinta Eastwooda je letos nedvomno zelo delovno leto, saj je takoj za filmom Jersey Boys pričel snemati akcijski film American Sniper, ki kinematografe prihaja v začetku naslednjega leta.

Film slavi zgodbo najbolj smrtonosnega ostrostrelca v ameriški zgodovini, Chrisa Kyla (igra ga Bradley Cooper), ki je poslan v Irak z samo eno nalogo: zaščititi svojo vojaško enoto. Z zasluženim nazivom ‘’legenda’’, se Kyle trudi uravnotežiti svoj fenomenalen ugled in skromni nalogi dobrega moža (ženo igra Sienna Miller) in očeta. Igralska zasedba vključuje tudi številne nekdanje vojake, ki bodo poskrbeli za dodatno napetost filma.

Odlični Clint Eastwood se na režiserski stolček letos vrača že drugič in s filmom American Sniper želi dokazati, da njegove režiserske kariere še zdaleč ni konec, saj je pri svojih 84-ih letih preprosto neustavljiv.

Film American Sniper prihaja na filmska platna januarja naslednje leto.

the-intouchables_01 12 filmov, ki so ogromna inspiracija za življenje GodfatherPartII_043Pyxurz 10 najbolj “stajliš” filmov sedemdesetih let 15. WALL.E (2008) 20 najboljših vesoljskih filmov vseh časov 5705_D020_03944R Filmski napovednik: Heker ·