Deadpool (2016)
Kulturni izbor · film

Gobezdavi Deadpool je vendarle dočakal svoj film. In če se igralec Ryan Reynolds ni najbolje znašel v vlogi Zelene svetilke, se mu zdi vloga Marvelovega anti-junaka več kot pisana na kožo. Na več odobravanja je naletel tudi med oboževalci, ki so navdušeni na kostumom, saj je točno tak kot v stripu. Preverite v superkrvavem prvem napovedniku.

Verjetno se je marsikdo izmed vas vprašal, ‘Kdo za vraga je Deadpool?’ Čeprav ni tujec filmskih platen (je del Marvelove franšize Možje X in njeno že osmo nadaljevanje), pa je za bežnega poznavalca Marvelovega sveta precejšnja neznanka. K sreči je zgodba filma tako naravnana, da ne boste vrženi v središče dogajanja, ampak boste imeli možnost dodobra spoznati Wadea Wilsona, bivšega operativca posebnih enot in plačanca, ki se skriva za črno-rdečim kostumom. Svoj alter ego (Deadpool) je razvil potem, ko je bil zaradi svoje redke bolezni ujet v brutalno eksperimentiranje, ki mu je dalo moč pospešenega celjenja ran, a mu skoraj uničilo življenje (Wolverinova pot se torej ni povsem obnesla). Črn smisel za humor in nove sposobnosti ga nato utirijo na pot maščevanja proti režiserju dogajanja.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Zipper (2015)

Ob tem je treba dodati, da se lik Deadpoola – kar je nenavadno za Marvel, ki veže en film na drugega- ne ujema z njegovim likom iz filma Možje X na začetku: Wolverine, a tisti, ki ste gledali zadnji del franšize, Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti, boste vedeli čemu je temu tako. Režisersko paličico je prevzel debitant Tim Miller, poleg Ryan Reynolds kot Deadpoola, pa v filmu nastopajo še T.J. Miller kot Weasel, Gina Carano kot Angel Dust, Morena Baccarin kot Vanessa oziroma Copycat in Ed Skrein kot Ajax. Ker bo film precej zvest stripu, se nam obeta nova Marvelova poslastica.

Film Zipper (2015) Filmski napovednik: Zipper (2015) chinatown_091pyxurz1 Kultni filmi noir, ki si jih moramo ogledati Slovenski film Julija in alfa Romeo prinaša precej žgečkljiivh prizorov. Filmski napovednik: Julija in alfa Romeo slovenska mladinska komedija Animinirani film The Good Dinosaur (2015) Filmski napovednik: The Good Dinosaur (2015)