Film Detroit  (2017)
Kulturni izbor · film

Režiserka filmov Bombna misija in 00:30 – Tajna operacija Kathryn Bigelow se na velika platna vrača s filmom Detroit, ki nas popelje v Motown (avtomobilsko mesto) leta 1967, ko so tam izbruhnili rasni nemiri, ki so terjali številne žrtve. Film je posnet po resničnih dogodkih enega od najhujših izgredov v sodobni zgodovini ZDA.

Film Detroit (2017) z oskarjem nagrajene režiserke Kathryn Bigelow orisuje dramatične dogodke iz leta 1967, t. i. Detroitski upor na 12. ulici, ko so po policijski raciji izbruhnili nemiri, ki so prerasli v enega od najhujših izgredov v sodobni zgodovini ZDA.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Wizard of Lies (2017)

Šlo je za racijo v neki beznici brez licence za prodajanje alkohola. Sprva se je ta sprevrgla v pretep, ta se je razvil v nočno vojno, ta pa v večdnevno gverilsko vojno med detroitsko policijo in Afroameričani. Iz tega se je razvil eden od najbolj krvavih protestov v zgodovini ZDA, ki je trajal kar pet dni. Zgorela je ena cela četrt in nadzor je morala v mestu prevzeti celo vojska, ki jo je tja poslal sam predsednik Lyndon B. Johnson. Neredi so terjali 43 smrtnih žrtev, uničenih pa je bilo tudi 2000 zgradb, 7000 ljudi pa so aretirali. V prve vojne vrste nas v svoji maniri, to je z mojstrskim stopnjevanjem napetosti, v filmu Detroit popelje visoko cenjena Kathryn Bigelow. Pri tem ji pomagata tudi vzhajajoči hollywoodski zvezdi John Boyega (Vojna zvezd: Epizoda VIII, V mreži) in Will Poulter (Povratnik, Labirint, Mi smo Millerjevi).

Galerija – utrinki iz filma Detroit (2017):

Film Detroit (2017)Odpri galerijo
Film Star Wars: The Last Jedi Filmski napovednik: Star Wars: The Last Jedi (Vojna zvezd:​ ​Poslednji Jedi, 2017) Film The Wizard of Lies (2017) Filmski napovednik: Wizard of Lies (2017) Film The Hitman's Bodyguard (2017) Filmski napovednik: The Hitman’s Bodyguard (2017) Will Smith in Jaden Smith Mitja Okorn ‘kriv’, da je Will Smith sinu odstrigel znamenite drede · · · · ·