Animirani film DIP: Raziskovalec globin (2017)
Kulturni izbor · film

DIP: Raziskovalec globin je animirana komična pustolovščina (Deep, 2017) španske produkcije o podvodnih živalih, ki živijo v najglobljem predelu oceana, potem ko je človeštvo že zapustilo Zemljo. Dogajanje je postavljeno v leto 2100.

DIP: Raziskovalec globin (Deep, 2017) je animirana pustolovščina sinhronizirana v slovenščino. Piše se leto 2100. Človeštvo je že zapustilo Zemljo, skupina nenavadnih bitij pa še vedno živi v najglobljih predelih oceana. Glavni junak Dip je zadnji pripadnik vrste hobotnic in pustolovskega duha, po značaju pa močno spominja na slončka Dumba. V nedostopnih globinah živi z zvestima prijateljema, nerodnim ribakom Ivanom iz rodu morskih žab in nevrotično globokomorsko škampinjo Liz. Ko zaradi lastne nesreče izgubijo svoj dom, jih varuh brezna Kraken pošlje na nevarno potovanje, da koloniji najdejo nov dom. Na nalogi se jim pridruži tudi murena Mora.

Skupaj potujejo do potopljenega New Yorka, Titanika in Arktike, pri tem pa se soočajo z mogočnimi sovražniki in zapletajo v nepozabne prigode.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Moj mali poni (My Little Pony: The Movie, 2017)

Animacijo sta režirala Julio Soto Gurpide in Jose Tatay, glasove pa so likom v izvirniku posodili Justin Felbinger, Stephen Ezra Hughes, Lindsey Alena, Elisabeth Catherine Gray, Anna Vocino in Dwight Shultz. V slovenski različici so jih zamenjali Mirko Medved, Maja Kušnič, Aleksander Golja Emanuela Montanič, Tina Ogrin, Sašo Prešeren in Peter Urbanc.

Galerija – DIP: Raziskovalec globin (Deep, 2017):

Animirani film DIP: Raziskovalec globin (2017)Odpri galerijo
Katarina Čas Katarina Čas bo nastopila v TV-seriji Love, Lies & Records, ki jo snema BBC Film 6 Days (2017) Filmski napovednik: 6 Days (2017) Film Detroit  (2017) Filmski napovednik: Detroit (2017) Film Star Wars: The Last Jedi Filmski napovednik: Star Wars: The Last Jedi (Vojna zvezd:​ ​Poslednji Jedi, 2017) · · · · ·