Breathe
Kulturni izbor · film

Andy Serkis je igralec, ki ga najbolje poznamo po vlogah Cesarja iz franšize Planet opic in Goluma iz trilogije Gospodar prstanov. Po tem sodeč gre predvsem za igralca, ki se najraje skriva za kopico posebnih učinkov, ki oživijo s pomočjo njegove igralske predstave. Zdaj je stopil tudi za kamero, saj je posnel svoj prvi celovečerec z naslovom Do zadnjega diha (Breathe, 2017).

Gre za zgodbo o Robinu in Diani Cavendish, pustolovskem paru, življenje katerega se je spremenilo, ko so Robinu postavili diagnozo paralize. Ko Robinu pri 28. diagnosticirajo paralizo, je priklenjen na bolniško posteljo in ima le nekaj mesecev življenja.

S pomočjo bratov Dianing in revolucionarnega izumitelja Teddyja Halla se Robin in Diana odločita, da ne želita omejiti svojega življenja in se začneta boriti zanj, pri čemer vzgajata svojega sina, potujeta ter pomagata drugim bolnikom s podobno diagnozo.

cover-unicenje Filmski napovednik: Uničenje (2018) JM4_4362.NEF Filmski napovednik: Potnik (2018) Maze-Runner-the-maze-runner-37814614-1920-1200 Filmski napovednik: Labirint: Zaton (2018) 08-1-1 Najbolj čudne grozljivke, ki so jih kadarkoli posneli ·