Film Everybody Wants Some (2016)
Kulturni izbor · film

Komedija Everybody Wants Some je najnovejši film Richarda Linklaterja, režiserja in scenarista, ki nas je nazadnje razveselil z s filmom, ki presega omejitve celovečerca, dramo Fantovska leta (Boyhood). V svojem najnovejšem filmu kombinira elemente dveh svojih preteklih filmov in sicer Dazed and Confused in Bad News Bears. Everybody Wants Some je nekakšen duhovni naslednik prvo omenjenega, ki se poklanja 70. letom, medtem ko je najnovejši film postavljen v osemdeseta.

Režiser Richard Linklater, ki nam je dal mojstrovine kot je ”trilogija” Pred zoro, Pred sončnim zahodom in Pred polnočjo, se tokrat predstavlja s filmom Everybody Wants Some, komedijo, postavljeno v osemdeseta leta, ki se vrti okoli študentske košarkarske ekipe, ki pot do odraslosti išče preko žensk, marihuane, alkohola in spuščanja po stopnicah na žimnici.

Lahko trdimo, da komedija Everybody Wants Some Linklaterju ni vzela 12 let kot Fantovska leta, je pa film nekakšen duhovni naslednik njegovega filma Dazed and Confused (1993). Eden od glavnih igralcev je celo nekoliko podoben liku iz omenjenega filma, Woodersonu, ki ga je odigral takrat še neznani Matthew McConaughey (Pravi detektiv). Tega v tem filmu ni, je pa zato podobno veliko ”trave”.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Whiskey Tango Foxtrot (2016)

Glavni akter nostalgične komedije je Jake (Blake Jenner, Glee), ki mu družbo delajo še Ryan Guzman, Wyatt Russell, Tyler Hoechlin in Zoey Deutch.


Twin Peaks (2017) Napovednik: Twin Peaks (2017) Igralci iz Vojne zvezd nekoč in danes Igralci iz Vojne zvezd nekoč in danes RUDOLPH THE RED-NOSED REINDEER Najlepše božične risanke vseh časov Film Whiskey Tango Foxtrot (2016) Filmski napovednik: Whiskey Tango Foxtrot (2016) ·