Komedij Hail, Caesar (2016)
Kulturni izbor · film

Hail, brata Coen! Po briljantnem filmu Llewyn Davis iz leta 2013, ki je pritegnil predvsem nišno občinstvo, se slavni režiserski par, ki mu lahko v filmske svetu parira le družinska naveza Wachowski (nekoč bratska, danes pa bratsko-sestrska) vrača s filmsko poslastico Hail, Caesar, v kateri je Hollywoodskih zvezd več kot je zvezd na nebu. Zgodba proti pričakovanjem ni postavljena v stoletje pred našim štetjem, pač pa v zlata 50. leta Hollywooda, vrti pa se okoli resničnega ”fixerja”, zasebnega detektiva, ki pospravlja za filmskimi studii in rešuje vrsto težav, da bi zaščitil ugled igralcev in preprečil škandale. Tokrat je njegova misija George Clooney.

V komediji Hail, Caesar! bratov Coen nastopa smetana hollywoodskih igralcev. V vlogi filmskega filmskega Cezarja nastopa George Clooney (ta je z bratoma Coen, ki sta spisala tudi scenarij za film, sodeloval že pri filmih O Brother, Where Art Thou?, Intolerable Cruelty in Burn after Reading), v vlogi resničnega ”fixerja” Eddieja Mannixa pa Josh Brolin (z bratoma je združil moči pri filmu Ni prostora za starce). Slednji je zadolžen za srečno vrnitev prve zvezde filma Hail, Caesar! Bairda Whitlocka (Clooney), ki ga je ugrabila skupina z imenom ”The Future”. Zbrati mora 100 tisoč ameriških dolarjev odkupnine, pri tem pa naleti na tisoč in eno težavo.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Triple 9 (2016)

Da v filmu Hail, Caesar! ni bilo prostora za neznana filmska imena, priča težkokategorna igralska zasedba. Poleg Clooneyja in Brolina so tu namreč še Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Channing Tatum in Jonah Hill (naveza iz filma 21 Jump Street: Mladeniča v modrem in 22 Jump Street: Mladeniča na faksu), pa Frances McDormand (brata sta jo zaposlila že pri Fargu), Alden Ehrenreich in Dolph Lundgren.

Komedij Hail, Caesar (2016)Odpri galerijo
Steve Jobs 5 najboljših dokumentarcev leta 2015 PicMonkey Collage1 Najboljši in najzabavnejši muzikali, ki si jih moraš ogledati Srednješolci (Pored mene, 2015) Filmski napovednik: Srednješolci (2015) Filmske napake Največje napake v filmskih uspešnicah, ki si jih zagotovo spregledal · ·