Rupert Friend kot Agent 47.
Kulturni izbor · film

Tako kot v priljubljeni računalniški igrici Hitman, kjer lahko ”misijo” vedno začnete znova, se iste formule poslužuje tudi Hollywood, ki po osmih letih na filmska platna vrača film Hitman: Agent 47, čeprav prva ekranizacija videoigre sploh ni bila slaba. Če bo film tako kot igrica prerasel v franšizo, pa bo pokazala bera v blagajnah kinematografov, kjer bodo prve karte na voljo 28. avgusta 2015.

Hitman: Agent 47 je priredba istoimenske franšizne igrice Hitman, kjer sledimo genetsko spremenjenemu agentu, znanem pod imenom 47 (kar ima skupaj s črtno kodo vtetovirano na zadku glave) in njegovemu strelskemu šovu, ki ga uprizarja hladen kot špricer. Seveda tudi temu temačnemu akcijskemu filmu ne uidejo žanrski klišeji, a se po napovedniku zdi, da bo ”reboot” z Rupertom Friendom (Homeland) in Zacharyjem Quintom (Star Trek) prekosil predhodnika, tako kot Agent 47 prekosi vse, ki mu prekrižajo pot.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Magic Mike XXL (2015)

Slednji je namreč ”remek delo” programa Agent (”The Agent Program”), njegova tokratna naloga oziroma tarča pa je korporacija, ki se želi poslužiti ”recepta” za stvaritev supermorilca kot je sam. No, tu pa pridejo na vrsto tisti klišeji v obliki simpatične mladenke (Hannah Ware), ki bojda drži ključ do ustavitve smrtonosnega sovražnika.


maxresdefault Najboljše parodije na film Petdeset odtenkov sive cover-87-oscars-2015 Oskarji 2015 – podelitev oskarjev (v živo) eyes-wide-shut 6 filmov, ki so veliko bolj vroči kot Petdeset odtenkov Petdeset odtenkov sive Premiera: Petdeset odtenkov sive (2015) · ·