THE HOBBIT: THE BATTLE OF THE FIVE ARMIES
Kulturni izbor · film

Hobit je sicer trilogija, a pripoveduje zgodbo enega romana J.R.R. Tolkiena. Zato je režiserju Petru Jacksonu samo za čestitati, da je iz ene zgodbe naredil tri poglavja, ki so ne samo narativno kompaktna in epska, ampak tudi samozadostna. Pred nami je samo še zadnje poglavje, Bitka petih vojska, ki še zadnjič v ogenj pošilja vse znane junake s hobitom Bilbom, neustrašnim Thorinom in čarodejem Gandalfom na čelu.

Mečevalsko-lokostrelski vrtiljak Vojne zvezd v srednjem veku se nadaljuje tam kjer se je končal in da odgovore na vprašanja, ki jih je pustila odprta Smaugova pušča. Še enkrat več zmaj Smaug, kolateralna škoda, ki je nastala ko so si Bilbo, Thorin in škratje priborili nazaj svojo domovino, od jeze bruha ogenj, dobesedno, saj se Jezersko mesto spremeni v prah.

PREBERITE ŠE: Prvi uradni napovednik najbolj vročega filma: 50 odtenkov sive

Bodo zmagale sile zla ali sile dobrega? To bomo filmofili izvedeli decembra, vsi ljubitelji Tolkiena pa odgovor gotovo že poznajo.

Odpri galerijo
exp3 Filmski napovednik: Plačanci 3 Chef-main Filmska premiera: Šef cover Prvi uradni napovednik najbolj vročega filma: 50 odtenkov sive Exodus-Gods-and-Kings-9 Filmska novost: Eksodus: Bogovi in kralji · · ·