Film Krogi (2016)
Kulturni izbor · film

Mrtvi ne spijo. Oktobra se na filmska platna vrača franšiza Krog. Krogi (Rings) je tretji del zdaj že kultne grozljivke, ki marsikomu dolgo ni pustila mirno spati. Vrnitev Samare je bila neizbežna in ta se na površje iz vodnjaka vrača oktobra, po 11 letih samote. Pripravite se, da se boste znova zdrznili ob zvonjenju telefona in živčno zrli v koledar, da bi preverili, koliko dni vas še loči do snidenja z dekletom iz vodnjaka.

Grozljivka Krogi (Rings, 2016) je tretji del ameriške franšize Krog (vse se je začelo leta 2002 in nadaljevalo leta 2005), ki se opira na japonsko psihološko grozljivko, roman Ringu, japonskega Stephena Kinga, Kôjija Suzukija. Gre za zgodbo urbane legende o videokaseti (saj veste, pomnilni medij iz pamtiveka) in zlonamernem telefonskem klicu, ki vsakemu gledalcu napove smrt čez natanko sedem dni. Pri del je navrgel kar 249 milijonov ameriških dolarjev, zato ”ameriški” Krog velja za eno od najbolj dobičkonosnih grozljivk vseh časov. Drugi del je režiral Hideo Nakata, ki je režiral že izvirni Krog iz leta 1998. Tokratnemu poveljuje F. Javier Gutierrez.

Spomnimo. Rachel Keller je v prvem delu Samaro spustila iz vodnjaka in z izdelavo kopije posnetka rešila življenje svojemu sinu. V drugem je pokrov vodnjaka zaprla, v upanju, da maščevalni duh v vodnjak odvržene deklice tam ostane za večno. Toda kot vemo, nič ni večno in po tem, ko je v tretjem delu razkrito, da se znotraj srhljivega posnetka skriva še en posnetek, se pandorina skrinjica znova odpre in Samara spet začne sejati smrt in grozo.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Rules Don’t Apply (2016)

V tretjem poglavju sicer spoznamo mlado dekle, ki postane zaskrbljeno, potem ko njen fant začne raziskovati subkulturo, povezano s skrivnostnim posnetkom, ki naj bi ubila vsakega gledalca v sedmih dneh po ogledu. V slogu junakov iz grških bajk se Julia žrtvuje, in sicer tako, da si ogleda posnetek, da bi s tem rešila svojega fanta. Pri tem odkrije grozljivo resnico. Znotraj posnetka se namreč skriva še en posnetek, ki ga do zdaj ni videl še nihče. Če želi ostati živa, mora raziskati Samarine skrivnosti, toda čas neusmiljeno teče …

Film Krogi (2016)Odpri galerijo
Jennifer Lawrence ima za sabo še eno odlično leto. Forbes 2016: In najbolje plačane igralke na svetu so … Film Rules Don't Apply (2016) Filmski napovednik: Rules Don’t Apply (2016) Igralci prvci Znani filmski igralci, ki so tudi odlični pevci sarajevski festival 1 Sarajevski filmski festival v ljubljanskem Kinodvoru · · ·