Film Logan (2017)
Kulturni izbor · film

Logan je sklepno dejanje Wolverina, mutanta in najbolj prepoznavnega člana nenavadne skupine junakov Možje X, s katerim se je proslavil avstralski igralec Hugh Jackman. Čeprav gre za zgodbo o superjunaku, pa je Logan zastavljen precej drugače kot dozdajšnji filmi in pomeni nekakšno predajo štafetne palice ženski različici Wolverina.

Za filmom Logan se skriva novi film o Wolverinu, ki ga je spet režiral James Mangold (Wolverine, 2013), Hugh Jackman pa se bo v njem še zadnjič, skupno pa devetič, pojavil v vlogi mutanta s kovinskimi kremplji. Gre že za deseti film o Marvelovi skupini nenavadnih junakov Možje X in tretji ter hkrati zadnji film o Wolverinu. Delno se Logan naslanja na stripe Old Man Logan, ki so izšli v šestih izdajah in veljajo za zaključek zgodbe o tem priljubljenem mutantu.

Tako kot Deadpool bo tudi Logan nosil cenzorski žig R. Film se osredotoča na ostarelega Wolverina in so odvija v letu 2024, ko so mutanti zavoljo podjetnika Nathaniela Essexa praktično izumrla vrsta. V filmu spoznamo Wolverinovo naslednico, Lauro, mutantko X-23 (Sienna Novikov), ki ima podobne moči kot Wolverine in v stripih nadaljuje pot, ki jo je začrtal.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

V vlogi profesorja Xavierja se še zadnjič, sedmič, vrača Patric Stewart (mladega Profesorja X od leta 2011 igra James McAvoy), v filmu pa nastopajo še Richard E. Grant (Igra prestolov), Stephen Mercahnt (Pozdravljene, dame) in Boyd Holbrook (Narcos).

Galerija – Logan (2017):

Logan (2017)Odpri galerijo

Film Varuhi galaksije 2 (2017) Filmski napovednik: Guardians of the Galaxy Vol. 2 (Varuhi galaksije 2, 2017) Slovenski film Pojdi z mano (2016) Filmski napovednik: Pojdi z mano (2016) – slovenski mladinski pustolovski triler La Fille inconnue (Dardenne) Liffe 2016: Znan je program letošnjega festivala Liffe Klemen Janežič in Inja Zalta na lokaciji snemanja serije Usodno vino. (Foto: POP TV) Najbolj priljubljene slovenske televizijske serije vseh časov · · ·