Film Manifesto (2017)
Kulturni izbor · film

Cate Blanchett je tako dobro filmska igralka, da lahko menja osebnosti kot srajce. To dokazuje v filmski instalaciji Manifesto, v kateri odigra 13 različnih vlog, skozi katere predstavlja različna umetniška gibanja.

Cate Blanchett je leta 2015 blestela v drami Carol, po precej tihem letu 2016 pa se vrača v velikem slogu z vlogo, v kateri razkazuje ves svoj razkošen igralski talent. Manifesto bo premierno predvajan na filmskem festivalu Sundance 2017. V njem dvakratna oskarjevka med drugim igra brezdomko, TV-voditeljico, učiteljico in pankerico.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Surovo (Raw, 2016) – film, zaradi katerega gledalci omedlevajo

Manifesto je leta 2015 debitiral kot umetniška instalacija, v celulojdno obliko pa jo je zapakirala Julian Rosefeldt. Za podlago uporablja manifeste številnih umetnikov, arhitektov in filmskih ustvarjalcev, ki se odražajo skozi 13 različnih osebnosti Blanchettove.

Galerija – utrinki iz filma Manifesto:

Film Manifesto (2017)Odpri galerijo
Filmi, ki so zaslužilipreko milijarde ameriških dolarjev Klub 27: filmi, ki so zaslužili več kot milijardo Film XX (2017) Filmski napovednik: XX (2017) If I Could Talk – kratek film o psu, ki vas bo ganil do solz If I Could Talk – kratek film o psu, ki vas bo ganil do solz Film Surovo (Raw/Grave) Filmski napovednik: Surovo (Raw, 2016) – film, zaradi katerega gledalci omedlevajo · · ·