Mother-poster
Kulturni izbor · film

Konec septembra na velika platna prihaja srhljivka Mati! (Mother!, 2017) režiserja Darrena Aronofskyja, ki je kljub mladosti navdušil z večino filmov, ki so nastali pod njegovo režisersko taktirko.

Slavo mu je, še preden je dopolnil 30 let, prinesel celovečerni prvenec Pi (1998), danes kultna filmska stvaritev o mladem matematičnem geniju, za katero je na festivalu ameriškega neodvisnega filma v Sundanceu dobil nagrado za režijo. Sledil je danes še bolj kultni Rekviem za sanje (Requiem for a Dream, 1999), vizualno hipnotična in šokantna upodobitev najrazličnejših vrst odvisnosti. Skoraj desetletje pozneje je presenetil z Rokoborcem (The Wrestler, 2008), vizualno umirjeno, realistično in pretresljivo dramo, ki mu je prinesla zmago na prestižnem beneškem festivalu, leta 2010 pa še s pretresljivo zgodbo o baletki, ki je obsedena s svojo plesno kariero Črni labod (Black Swan, 2010).

Prihajajočo jesen se kot režiser, scenarist in producent vrača s srhljivko Mati!, v kateri bo na preizkušnji ljubezensko razmerje. Ko nepovabljeni gostje vstopijo v dom para in ogrozijo njuno mirno življenje, se nenavadni dogodki kar vrstijo. V glavnih vlogah bosta kot par nastopila oskarjevca Jennifer Lawrence in Javier Bardem, za srhljivi zaplet v psihološki srhljivki o ljubezni, predanosti in žrtvovanju, pa bosta tokrat poskrbela Michelle Pfeiffer in Ed Harris.

PREBERITE ŠE: FILMSKI NAPOVEDNIK: DEATH WISH (2017)

Svetovno premiero bo film doživel 15. septembra na beneškem filmskem festivalu, v naših kinematografih pa si ga bomo lahko ogledali od 28. septembra.

willos-death-wish Filmski napovednik: Death Wish (2017) Suburbicon-2 Filmski napovednik: Suburbicon (2017) What-Happened-to-Monday-Movie-Art Filmski napovednik: What Happened to Monday (2017) 170413_MOV_LostCityZ.jpg.CROP.promo-xlarge2 6 podcenjenih filmov leta 2017