Film Osebna nakupovalka (Personal Shopper)
Kulturni izbor · film

Osebna nakupovalka (Personal Shopper) je francoski psihološki triler s Kristen Stewart. Preden se začnete zmrdovati nad izborom zvezdnice filmov Somrak za glavno vlogo, naj povemo, da je Stewartova nedavno postala sploh prva ameriška igralka v zgodovini, ki je osvojila francosko filmsko nagrado cezar (Oblaki nad Sils Mario). Če upoštevamo, da ji je vlogo zaupal sin znamenitega francoskega scenarista in režiserja Jacquesa Rémyja Olivier Assay, ki se je v devetdesetih uveljavi kot eden od ključnih predstavnikov nove generacije francoskih filmskih režiserjev, potem filma, ki vam bo pognal strah v kosti, ne gre kar tako odpisati.

Osebna nakupovalka (Personal Shopper) pripoveduje zgodbo osebne stilistke (Kristen Stewart), ameriška strokovnjakinje za oblačenje, ki dela v Parizu. A svoje delo naravnost sovraži. Čeprav se po naslovu sodeč zdi, da gre za lahkoten film, pa je vse prej kot tako. Na površini je to zgodba o izgubi in žalovanju, pod površjem pa se skriva strašljiva zgodba o duhovih. Stewartova namreč govori z duhom umrlega brata dvojčka, a njena želja, da stopi v stik s preminulim bratom, ima grozovite posledice.

PREBERITE ŠE: The Rolling Stones s Kristen Stewart posneli videospot za Ride ‘Em On Down

Film Personal Shopper je režiral mednarodno priznani francoski režiser Olivier Assay, ki je s Stewartovo – ta smo nazadnje videli v videospotu skupine The Rolling Stones, Ride ‘Em on Down – že sodeloval v filmu Oblaki nad Sils Mario.

Galerija – utrinki iz filma Osebna nakupovalka (Personal Shopper):

Film Osebna nakupovalka (Personal Shopper) Odpri galerijo

The Deuce Najbolj pričakovane serije 2017 Slovenski film Rezbar Oglejte si nagrajeni kratki slovenski film Rezbar Filmi januar 2017 Januarja v kinu – najboljši filmi v uvodu leta 2017 Film Alien: Covenant (2017) Filmski napovednik: Alien: Covenant (Osmi potnik: Zaveza, 2017) · · · · ·