Film Our Brand Is Crisis (2015
Kulturni izbor · film

Če se predolgo boriš s pošastmi, sam postaneš pošast. Takšna je dilema s katero se sooča Sandra Bullock v svojem najnovejšem filmu Our Brand is Crisis, kjer se z oskarjem nagrajena igralka v tej politični komediji prelevi v Jane Bodine, nekdanjo vrhunsko politično strateginjo, ki dobi priložnost za povratek, ko je povabljena v predsedniško tekmo v Boliviji leta 2002. Gre za prvo vlogo Bullockove po filmu Gravitacija, kjer ji družbo med drugim delajo Billy Bob Thornton, Anthony Mackie, Scott McNairy in Zoe Kazan.

Vloga v katero se je vživela Sandra Bullock (prva po Gravitaciji, po kateri je bilo po oskarjih okoli nje vse tiho kot v vesolju) je bila sprva mišljena za Georga Clooneya (ob Grantu Heslovu producent filma in njen soigralec v Gravitaciji), a ko se je Bullockova pred časom javno vprašala, če obstajajo vloge, kjer producente ne bi motilo, če bi moško vlogo zamenjali za žensko, se je zdel Our Brand is Crisis, potem ko je Bullockova izkazala zanimanje zanj, idealen.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Popoln dan (2015)

Gre pravzaprav za igrano različico istoimenskega bolivijskega političnega dokumentarnega filma iz leta 2005, le, da je zgodbo režiser David Gordon Gree zastavil precej bolj komično (zahvala gre predvsem Billyju Bobu Thortonu kot Patu Candyju, glavnemu rivalu Bodinove) kot njegova kolegica Rachel Boynton, a je film istočasno podmazan tudi z umazanimi političnimi triki, kot smo jih našli pri Clooneyevih Marčevskih idah.

Film Spotlight (2015) Filmski napovednik: Spotlight (2015) Film Popoln dan (A Perfect Day) Filmski napovednik: Popoln dan (2015) PicMonkey Collage Edible Cinema – kino, kjer si film lahko ogledamo in ga hkrati okušamo Film The 5th Wave (2016) Filmski napovednik: The 5th Wave (2016) · ·