cover-matson-profesor-wonder-woman
Kulturni izbor · film

Film govori o izjemno nekonvencionalnem profesorju dr. William Marston, avtorju stripovskega lika Wonder Woman, in med drugim izumiteljem detektorja laži. Ki pa je zasebno živel izjemno nenavadno ljubezensko življenje z dvema ženskama.

Dejstvo je, da le pravo življenje lahko pripoveduje tako zelo nenavadne ljubezenske zgodbe. In tokrat so se avtorji filma Professor Marston & The Wonder Women odločili razkriti nenavadno ljubezensko življenje snovalca stripovskega lika Wonder Woman dr. Williama Marstona, harvardskega psihologa in izumitelja, ki je pomagal izumiti sodobni detektor laži in davnega leta 1941 ustvaril stripovski lik Wonder Woman. Marston je bil v poligamnem odnosu (odnos z dvema ženskama) s svojo soprogo Elizabeth in Olive Byrne, nekdanjo študentko. Prav to izjemno nenavadno razmerje je bilo ključnega pomena za ustvarjanje lika čudežne ženske, saj so feministični ideali Elizabeth in Olive ujeti v stvaritvi tega lika.

Dr. Marston je leta 1947 umrl zaradi kožnega raka, vendar sta Elizabeth in Olive ostali par in skupaj zgajali otroke. Film se osredotoča na nastajanje enega od najuspešnejših filmskih likov zadnjega desetletja – Wonder Woman.


cover-star-wars-viii Filmski napovednik: Star Wars: The Last Jedi Trailer viennale Viennale 2017: na Dunaj prihaja Christoph Waltz movie-the-queen-helen-mirren-wallpaper-99b0f83df18a2d0b16c7389f0051660d 20 filmov, ki jih mora videti vsaka ženska! cover-matevz Pr’ Hostar: kakšno bo nadaljevanje filma? · ·