Ronaldo (2015)
Kulturni izbor · film

”Zmagovati je najpomembnejša stvar zame,” na začetku napovednika za svoj dokumentarec “Ronaldo” pove eden izmed največjih zvezdnikov nogometa Cristiano Ronaldo. Dokumentarec je intimen vpogled v življenje tega nogometnega Mozarta, v katerem spremljamo njegovo pot do slave in ki bo marsikomu spremenil mnenje o tem Portugalcu, ki mu številni očitajo samovšečnost. V resnici namreč Ronaldo nima samo velikega ega, ampak tudi veliko srce.

”Poznate ime. Poznate legendo. Ampak ne poznate moža.” Te besede se nam izpišejo na začetku napovednika za dokumentarec s preprostim naslovom Ronaldo, intimno pripoved o enem izmed največjih igralcev nogometa vseh časov. Nogometnem virtuozu, zvezdniku, stroju za zadetke, modni ikoni, fotomodelu, ljubljencu deklet, očetu in možu, ki je danes verjetno edini nogometaš na svetu, ki ne živi v senci prav tako enega izmed največjih nogometašev vseh časov Lionela Messija. V filmu, ki ga je režiral Anthony Wonke (Amy, Senna), Portugalec spregovori tudi o rivalstvu z Argentincem, snemalna ekipa pa je bila igralčeva senca kar 14 mesecev.

PREBERITE ŠE: Premiera filma ‘Deckument, od rolke do skejta’ in pregledna razstava

Nekateri ga ljubijo, drugi sovražijo, v kateremkoli taboru že ste, pa je neizpodbitno dejstvo, da je in bo Ronaldo v nogometu pustil neizbrisljiv pečat. Pred njim namreč niso varni nobeni rekordi, noben vratar in nobena obramba, in če vam Ronaldo ni pri srcu, vam predlagamo, da si ogledate ta ganljivi in fascinantni dokumentarec s tudi še neobjavljenimi odlomki iz njegovega otroštva pa intervjuji z igralcem in njegovo družino, ki vam bodo nogometaša predstavili v povsem novi luči. In bog si ga vedi, morda pa vam vmes priraste k srcu in boste v kino prišli kot njegov nasprotnik, po ogledu pa si boste nemudoma naročili njegov dres.


Film Deckument (2015) Premiera filma ‘Deckument, od rolke do skejta’ in pregledna razstava Film Heist (2015) Filmski napovednik: Heist (2015) Video - 100 najboljših filmskih plesnih scen Viralno! 100 najboljših plesnih scen v filmu, združenih v eno Animirani film The Angry Birds Movie (2016) Filmski napovednik: The The Agry Birds (2016) ·