Biografija o Saint Laurentu.
Kulturni izbor · film

Verjeli ali ne, letos v kino prihajata kar dva filma o modni oblikovalski ikoni. Prvi je v naslov stlačil celotno njegovo ime, torej Yvesa Saint Laurent, medtem ko ta, ki ga ”pomerjamo” in, ki je precej bolj zvezdniško obarvan, nosi le naziv Saint Laurent. Režisersko taktirko nad francoskim filmom je vihtel Bertrand Bonello, medtem ko se je v modnega oblikovalca prelevil Gaspard Ulliel, igralec in obraz Chanela.

Saint Laurent je ganljiva biografija o francoskem modnem oblikovalcu, ki pa se manj osredotoča na njegovo oblikovalsko delo, zato pa toliko bolj razišče njegove privatne, tudi temačne kotičke, vključno s škripanjem v razmerju z dolgoletnim ljubimcem in sodelavcem Pierrom Bergéjem (Jérémie Renier). Ne zamiži pa niti, ko gre za njegovo dolgoletno zlorabo opojnih substanc.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Last Knights (2015)

Pomembno vlogo v filmu ima jasno tudi njegova muza in asistentka Loulou de la Falaise, ki jo igra Lea Seydoux, obraz Prade in najnovejše Bondovo dekle (Spectre).

Le kaj je zmotilo Tyriona Lannisterja. Zmaji? Napovednik: Igra prestolov (5. sezona, 2015) Ples z Marijo Filmska premiera: Ples z Marijo Sam Simon in njegovi liki. Umrl je Sam Simon, soustvarjalec risane serije Simpsonovi Clive Owen na maščevalnem pohodu v filmu Last Knights. Filmski napovednik: Last Knights (2015) ·