Film Skriti faktorji (Hidden Figuresm 2016)
Kulturni izbor · film

Film Skriti faktorji (Hidden Figures, 2016) je resnična in navdihujoča zgodba o treh temnopoltih znanstvenicah, ki so delale v ameriški vesoljski agenciji Nasa, ko je bila vesoljska tekma med ZDA in Sovjetsko Zvezo na samem vrhuncu. Film se ponaša s tremi nominacijami za oskarja, in sicer za najboljšo igralko v stranski vlogi (Octavia Spencer), najboljši prirejeni scenarij in najboljši film.

Skriti faktorji je pretresljiva drama iz časov, ko je vesoljska tekma med Sovjetsko zvezo in ZDA dosegla vrelišče, pripoveduje pa dolgo zamolčano zgodbo treh neopevanih junakinj iz šestdesetih, ki so odigrale ključno vlogo pri programu izstrelitve prvega Američana, astronavta Johna Glenna (Glen Powell) v vesolje.

PREBEITE ŠE: Filmski napovednik: Song to Song (2017)

Spremljamo Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) in Mary Jackson (Janelle Monáe), tri briljantne znanstvenice, ki sodelujejo pri najbolj kompleksnih projektih Nase, a pri tem trčijo na rasne, spolne in kulturne predsodke, toda kljub vsakodnevnim oviram in stereotipnim predstavam vztrajajo ter nadgrajujejo poznavanja fizike, začetkov računalništva in inženirstva vesoljskih plovil.

Galerija – utrinki iz filma Skriti faktorji (Hidden Figures, 2016):

Film Skriti faktorji (Hidden Figuresm 2016)Odpri galerijo

Planet of the Apps Napovednik: resničnostna oddaja Planet of the Apps Oskarji - glavna ženska vloga Oskarji: Vse dobitnice oskarja za glavno žensko vlogo od leta 1927 do danes Umetnost posebnih učinkov Umetnost posebnih učinkov: ta posnetek dokazuje, kako neresničen je filmski svet Film Song to Song (2017) Filmski napovednik: Song to Song (2017) · · · · ·