Slovenski filma Komedija solz (2016)
Kulturni izbor · film

Komedija solz je slovenski film režiserja Marka Sosiča o čemernem, ciničnem, koleričnem in rasističnem Albertu, staremu moškemu v invalidskem vozičku, živečem v Trstu, v čigar glavi se pasejo nerazrešeni odnosi z družino in njegovih odnosih z žensko iz Istre, ki mu hodi pospravljat in kuhat.

Slovenski film Komedija solz je režijski prvenec večkrat nagrajenega pisatelja in režiserja Marka Sosiča, ki je do zdaj napisal štiri romane in dve zbirki kratkih zgodb. Scenarij za film se je začel mediti skozi njegov roman Ki od daleč prihajaš v mojo bližino, v katerem se je izoblikoval lik protagonista filma Komedija solz.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: 100 Metros (100 metrov, 2016)

To je Albert, star moški, priklenjen na invalidski voziček in suženj nerazrešenih odnosov z odtujeno družino. Njegov edini stik z zunanjim svetom v velikem stanovanju v Trstu predstavljata Ida, ženska, ki ga dvakrat tedensko obišče, da mu skuha, pospravi in ga umije, ter opazovanje skozi okno. Kljub Idini prijaznosti je Albert tečen, ciničen, vse pogosteje pa mora prenašati njegove vse bolj grobe izpade. Z bridkim humorjem skozi film, ki je prejel že vrsto filmskih nagrad, Sosič sodobni družbi nastavi zrcalo.

Galerija – utrinki iz filma Komedija solz (2016):

Slovenski filma Komedija solz (2016)Odpri galerijo
Film 100 metrov (100  Metros) Filmski napovednik: 100 Metros (100 metrov, 2016) The-OA Katere so trenutno najbolj priljubljene serije na Netflixu? Film American Assassin (2017) Filmski napovednik: American Assassin (2017) Film The Little Hours (2017) Filmski napovednik: The Little Hours (2017) · · · ·