Najdena denarnica lahko spremeni celo državo
Kulturni izbor · film

Svet je (pre)poln smeti, pa ne samo tistih, ki se nahajajo v koših, na smetiščih in odlagališčih, ampak tudi tistih, ki hodijo po dveh nogah. In film Smeti, ki se dogaja v faveli v Ria de Janeiru ima oboje. Gre namreč za junaško zgodbo dveh prijateljev, ki delata na odpadu in ju naključna najdba denarnice, ki lahko za zapahe spravi izmečka Joseja Angela, požene na nevarno avanturo.

Jose Angel z angelom nima nobene veze, saj gre za utelešenje zla, ki je za dosego cilja- uničenje denarnice- pripravljen uporabiti vsa sredstva. Film je dobesedno prežet z umazanijo, saj se dogaja v faveli in na smetišču, kjer zgodba tudi požene korenine, poetično umazanost pa dodajo pokvarjeni policaji in oblastne strukture.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Neuklonljiv

Kar so za nekoga smeti, so za drugega zaklad. Ko fantiča Rafael in Gardo med delom na odpadu po naključju najdeta denarnico in ko jima lokalna policija zanjo ponudi pravo bogastvo, spoznata, da sta zadela ”zlato žilo”. In življenje se jima v hipu spremeni v drzen beg in bližnja srečanja s smrtjo, kjer se morata, kot pri odpadkih, hitro naučiti ločevati med prijatelji in sovražniki. Do ločevanja pride tudi pri policiji, saj ji poveljuje skorumpirani Frederico in morata paziti na koga se obrneta. K sreči najdeta zaveznika v ameriškima misionarjema (duhovnik Julliar in pomočnica Olivia), ki sta neke vrste njuna ”angela” varuha, ki ju pravilno usmerjata.

Film na filmska platna prihaja novembra 2014.


american-beauty002 2 10 nepozabnih filmov povezanih z jesenjo hundred_foot_jurney Filmska premiera: Popotovanje tisočerih okusov Wallpaper-star-trek-the-next-generation-32404543-1280-720 Star Trek: 12 stvari, ki jih verjetno niste vedeli o Zvezdnih stezah Shining2_008Pyxurz 100 najbolj kultnih filmskih prizorov vseh časov ·