Film Solace (2016)
Kulturni izbor · film

Film Solace bi moral biti nadaljevanje filma Sedem (Se7en, 1995), kultne kriminalke Davida Fincherja, v katerem naj bi se Morgan Freeman kot detektiv Somerset vrnil iz pokoja. Ta projekt je umrl, Solace pa je nato postal bolj podoben originalnemu filmu Sedem kot pa nadaljevanju. V filmu poleg jasnovidnega Anthonyja Hopkinsa, ki se je vrnil v samomorilski posel in je nadomestil Freemana v lovu na serijskega morilca, nastopajo še Jeffrey Dean Morgan, Abbie Cornish in Colin Farrell.

Solace je misteriozni triler režiserja Afonsa Poyarta, ki so ga posneli že leta 2013, a je večji del časa do danes preživel v predalu. Kljub temu filma ne gre kar tako odpisati. Nenazadnje v njem nastopa kopica prekaljenih igralskih mačkov, ki znajo tudi povprečen film dvigniti na višjo raven. Jeffrey Dean Morgan se trenutno dokazuje v TV-seriji Živi mrtveci, o ”Hanibalu” Anthonyju Hopkinsu ni treba izgubljati besed, Colin Farrell pa je običajno najboljši v vlogi negativca.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: The Promise (2016) – najdražji neodvisni film v zgodovini

Dean Morgan v filmu igra Joeja Merriwetherja, specialnega agenta ameriškega preiskovalnega urada FBI, ki skupaj s sodelavko Katherine Cowles (Abbie Cornish: Odklenjen, RoboCop) po neuspešnem lovu na morilca združi moči z vizionarskim Hopkinsom kot dr. Johnom Clancyjem, ki se vključi v lov na serijskega morilca (Farrell), za katerega se izkaže, da je tako kot on jasnoviden.

Galerija – film Solace (2016):

Film Solace (2016)Odpri galerijo

Prvi napovednik za film Lepotica in zver je naravnost čarobe Prvi napovednik za film Lepotica in zver je naravnost čaroben Top Gun (Top Gun), 1986 Najbolj ikonična filmska sončna očala: 20 nepozabnih Najbolj smešni filmski trenutki Top 20: najbolj smešne filmske scene vseh časov Top serije, ki vas bodo popolnoma prevzele ·