Film The Beguiled (2017)
Kulturni izbor · film

The Beguiled je nov film Sofie Copolla (Izgubljeno s prevodom), hčere znanega režiserja Francisa Coppole. Gre za priredbo istoimenskega filma The Beguiled iz leta 1971, ki ga je režiral Don Siegel. V glavnih vlogah sta tedaj nastopila Donov ljubljenec Clint Eastwood in Geraldine Page. V čevlje Eastwooda je stopil Colin Farrell, Pageevo pa je zamenjala Nicole Kidman. Elitno zasedbo dopolnjujeta Elle Fanning in Kirsten Dunst.

The Beguiled velja za enega od najbolj pričakovanih filmov leta 2017. Težko je najti dva režiserja, ki sta si bolj različna kot Sofia Copolla in Don Siegel, zdaj pa imata ta dva nekaj skupnega. Oba sta posnela film po romanu A Painted Devil Thomasa P. Cullina iz leta 1966.

Druži pa ju še nekaj. V filmu The Beguiled iz leta 1971 je šlo za tretje sodelovanje med Eastwoodom in Sieglom, v Copollinem primeru pa gre za tretje sodelovanje s Kirsten Dunst (Marie Antoinette, Deviški samomori).

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: slovenski film Anina provizija (2017)

Ta je sicer le ena izmed zvezdnic filma, ki pripoveduje intrigantno zgodbo iz časa ameriške državljanske vojne, ko prihod ranjenega vojaka severne vojske Johna McBurneya (Colin Farrell), postavi na glavo življenje žensk v dekliškem internatu. Sprva ga želijo po okrevanju izročiti sovražni državi, a jim desetnik priraste k srcu.

Galerija – Utrinki iz filma The Beguiled (2017):

Film The Beguiled (2017)Odpri galerijo

Animirani film The Lego Ninjago Movie (2017) Filmski napovednik: LEGO Ninjago film (The LEGO Ninjago Movie, 2017) gejsa Vsi dobitniki oskarja za najboljšo kinematografijo oziroma fotografijo Top Gear 2. sezona Napovednik: Top Gear, 2. sezona: na pota stare slave? Slovenski film Anina provizija Filmski napovednik: slovenski film Anina provizija (2017) · · · ·