Film The Belko Experiment
Kulturni izbor · film

Ubijaj ali bodi ubit. To je najkrajši možni povzetek filma The Belko Experiment Jamesa Gunna (Varuhi galaksije) in Grega McLeana (Wolf Creek) z zelo nenavadno premiso. 80 zaposlenih se znajdejo ujetih v svojih poslovnih prostorih v Bogoti, prek zvočnikov pa jim je naročeno, da morajo v 30 minutah ubiti tri svoje sodelavce, v nasprotnem primeru jih bo ubitih šest.

The Belko Experiment je ameriška akcijska grozljivka, ki jo je režiral Greg McLean, scenarij zanjo pa spisal James Gunn, ki je film tudi produciral. Govori o bolnem družbenem eksperimentu, ”Igrah lakote” v pisarniškem okolju. 80 Američanov se namreč znajde ujetih v poslovni zgradbi v Bogoti (Kolumbija), ”veliki brat” pa jim prek zvočnikov zada zloveščo nalogo. Ubij tri sodelavce ali tvegaj, da boš ubit sam.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: The Zookeeper’s Wife (2017)

Čeprav vsi sprva mislijo, da gre zgolj za sprevrženo šalo, pa vrag hitro vzame šalo in postane smrtonosna igra, nekakšna sodobna različica evolucijske teorije preživetje najmočnejšega. Žrtve oz. morilce igrajo Sean Gunn, Michael Rooker, Adria Arjona, John C. McGinley, Tony Goldwyn, David Dastmalchian, Melonie Diaz in Josh Brener.

Galerija – utrinki iz filma The Belko Experiment:

Film The Belko ExperimentOdpri galerijo

BOFF 2016 BOFF 2016 – 10. bovški filmski festival o športih na prostem in naravi top zimski filmi Top zimski filmi, ob katerih vam bo prijetno toplo Film The Mummy (2017) Filmski napovednik: The Mummy (2017) Filmi december 2016 Filmski jagodni izbor: najboljši filmi v decembru 2016 · ·