Film The BFG (2016)
Kulturni izbor · film

Leta 2016 na filmska platna prihaja epska pripoved The BFG (Big Friendly Giant), ki jo je po knjižni predlogi slovitega avtorja Roalda Dahla (Matilda, Čudoviti lisjak, Gremlini, Čarovnice, Čarli in tovarna čokolade) posnel sloviti režiser Steven Spielberg, katerega zadnje delo, Most vohunov, še lahko ujamete v slovenskih kinematografih. The BFG je priredba otroške zgodbe, ki smo jo v Sloveniji prevedli kot VDV (Veliki dobrodušen velikan).

The BFG (Veliki dobrodušen velikan) bo sploh prvi film, ki ga bo Steven Spielberg posnel za Disney, temeljil pa bo na istoimenski knjigi iz leta 1982 britanskega mladinskega pisatelja Roalda Dahla. V vlogi mlade Sophie bo nastopila Ruby Barnhille, ki se znajde v svetu velikanov, družbo pa ji bodo delala nekatera znana hollywoodska imena, kot so Marc Rylanca (v naslovni vlogi kot BFG), Rebecca Hall (Darilo) in Bill Hader (Razuzdanka).

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: The Nice Guys (2016)

Film The BFG pripoveduje zgodbo Sophie, kraljice Anglije, in BFG-ja, ki se odpravita na avanturo, da ujameta zlo, velikane, ki jedo ljudi in si želijo podjarmiti naš planet.


Najbolj romantični filmi v zgodovini Najbolj romantični filmi vseh časov Film The Legend of Tarzan (2016) Filmski napovednik: The Legend of Tarzan (2016) Megan Fox in Stephen Amell v filmu Ninja želve: Iz senc Filmski napovednik: Ninja želve: Iz senc Star Wars v 90 sekundah Vojna zvezd: ”obnova” originalne trilogije v 90 sekundah ·