Film The Circle (2017)
Kulturni izbor · film

The Circle, ki mu načelujeta odlična Tom Hanks in Emma Watson, raziskuje temno stran spleta in družbenih omrežij. The Circle je namreč podjetje tipa Facebook/Google/Apple, ki beleži vse in vsakogar in postopno ukinja zasebnost. Posnet je po istoimenski knjigi iz leta 2013, ki raziskuje, kako daleč so pripravljeni iti Googli, Facebooki in Amazoni, da bi ustvarili popolno družbo. Po ogledu tega napovednika ne boste več želeli uporabljati Facebooka.

Film The Circle bo marsikaterega tehnološkega velikana naredil precej živčnega. Emma Watson je Bradavičarko zamenjala za pisarno v Silicijevi dolini, kjer se dogaja neke druge vrste čarovnije. Tako kot pri vsaki stvari obstajajo tako pozitivne kot negativne plati družbenih omrežjih. Slednje načenja film The Circle, posnet po istoimenski distopični knjigi Dava Eggersa iz leta 2013.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Transformerji: Zadnji vitez (Transformers: The Last Knight, 2017)

Circle je izmišljeno podjetje, pri katerem hitro najdemo vzporednice s podjetji, kot sta Apple in Facebook, ki testira etnične meje in zabrisuje mejo med zasebnim in javnim. Kot obljubljajo ustvarjalci, boste po ogledu filma prevprašali svoje življenje. V filmu poleg Watsonove in Hanksa nastopa tudi vzhajajoča filmska zvezda John Boyega (Vojna zvezd: Sila se prebuja).

Galerija – utrinki iz filma The Circle (2017):

Film The Circle (2017)Odpri galerijo

Bohemian Rhapsody kot film Skladba Bohemian Rhapsody skupine Queen kot napet film Film Transformers: The Last Knight (2017) Filmski napovednik: Transformerji: Zadnji vitez (Transformers: The Last Knight, 2017) Ruski film Attraction (2017) Filmski napovednik: Prityazhenie (Attraction, 2017) Kako bi se razpletli znameniti filmi, če bi nastali v dobi pametnih telefonov? Kako bi se razpletli znameniti filmi, če bi takrat obstajali pametni telefoni · · · · ·