Film The Jungle Book (2016)
Kulturni izbor · film

The Jungle Book, Knjiga od džungli, nesmrtna klasika Rudyarda Kiplinga, ki jo je na platna kot risanko že leta 1967 spravil Disney, zdaj dobiva še istoimensko igrano različico in Disney je pravkar izdal prvi napovednik za to filmsko adaptacijo, ki je mešanica igranega filma in posebnih učinkov. Izziva se je lotil režiser Jon Favreau, ki smo ga nazadnje gledali v Šefu, režiral pa je tudi Iron Mana 1 in 2, tako da mu posebni učinki niso tuji. V filmu glasove živalim posodijo znana imena kot so Bill Murray, Christopher Walken, Ben Kingsley, Scarlett Johansson in Idris Elba.

”Si sam tukaj?”, dečka kot skalni piton Kaja vpraša Scarlett Johansson v prvem napovedniku za film The Jungle Book, ki oživlja dogodivščine Mavglija, Baluja (Bill Murray), Šir Kana (Idris Elba), kralja Louija (Christopher Walken), Bagira (Ben Kingsley), Akela (Giancarlo Esposito), Rakše (Lupita Nyong’o), Kaje in drugih. In medtem ko se je v vlogo fanta vživel nepoznani Neel Sethi, je igralska zasedba, ki je bila zadolžena za glasove, impresivna. Impresiven pa je tudi napovednik s svojimi posebnimi učinki, ki so perverzno osupljivi.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Utrip ljubezni (2015)

Tematike Knjige o džungli se loteva tudi Andy Serkis (Planet opic), ki za leto 2017 napoveduje film Jungle Book: Origins s Cate Blanchett, Naomie Harris, Christianom Balom in Benedictom Cumberbatchom, še prej pa nas kot rečeno čaka The Jungle Book, ki prihaja spomladi leta 2016.


Film Utrip ljubezni (2015) Filmski napovednik: Utrip ljubezni (2015) PicMonkey Collage 10 najboljših jesenskih filmov, ki bodo pričarali vzdušje prihajajoče sezone Film Šiška Deluxe (2015) Filmski napovednik: Šiška Deluxe (2015) Film Our Brand Is Crisis (2015 Filmski napovednik: Our Brand is Crisis (2015) ·