Film The Lobster (2015)
Kulturni izbor · film

The Lobster je verjetno najbolj bizaren romantični film, ki obstaja pod svobodnim soncem. In če se Pravi detektiv ni odvil po načrtih Colina Farella, bo irski igralec svoje privržence definitivno pridobil nazaj z vlogo v tej romantični satiri režiserja Yorgosa Lanthimosa, ki je s svojim absurdnim humorjem na račun narave razmerij požela veliko odobravanja na Canneskem filmskem festivalu.

Film The Lobster je postavljen v bližnjo distopično obarvano prihodnost, kjer so samski ljudje po zakonu Mesta prepeljani v Hotel, kjer so obvezani, da si v 45 dneh poiščejo partnerja. Gre za vprašanje življenja in smrti, kajti če jim to spodleti, so spremenjeni v žival (po izbiri) in izgnani v Gozd. V Hotelu pristane tudi arhitekt David (Collin Farrel)- njegova ”poslednja želja” je jastog (”lobster”)- ki pa ne igra po pravilih in pobegne v Gozd, kjer se zaljubi v kratkovidno samotarko (Rachel Weisz, Mumija, Mogočni Oz).

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Concussion (2015)

V tej nekonvencionalni ljubezenski zgodbi poleg omenjene dvojice nastopajo še John C. Reilly, Ben Whishaw, Olivia Colman in bondovo dekle Lea Seydoux.

Film Love the Coopers (2015) Filmski napovednik: Love the Coopers (2015) Film Concussion (2015) Filmski napovednik: Concussion (2015) Film Goosebumps (2015) Filmski napovednik: Goosebumps (2015) Film Rock the Kasbah (2015) Filmski napovednik: Rock the Kasbah (2015) ·