Film The Lost City of Z (2017)
Kulturni izbor · film

The Lost City of Z je resnična zgodba britanskega raziskovalca Percyja Fawcetta (igra ga Charlie Hunnam), ki v dvajsetih letih 20. stoletja odpotuje v Amazonijo, da bi odkril dokaze o domnevni napredni civilizaciji. Film produkcijske hiše Amazon Studios je posnet po knjižni uspešnici The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon (2009) pisatelja Davida Granna.

The Lost City of Z je filmska adaptacija istoimenske knjige ameriškega pisatelja Davida Granna, ki jo je režiral James Gray in temelji na resničnih dogodkih. Zgodba sledi Percyju Fawcettu (Charlie Hunnam; Ognjeni obroč, Škrlatni vrh, Sinovi anarhije) in njegovemu sinu Jacku (Tom Holland; Stotnik Amerika: Državljanska vojna, Spider-Man: Homecoming), ki poskušata leta 1925 v osrčju Amazonije, v zvezni državi Mato Grosso, na vse pretege odkriti skrivnostno starodavno mesto, dokler za vedno ne izgineta.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Osebna nakupovalka (Personal Shopper, 2016)

Obstoj naprednega mesta še danes ostaja zavit v tančico skrivnosti, od tedaj pa je poskušalo Fawcetta in njegovega sina najti na stotine raziskovalcev in znanstvenikov, ki pa so v poskusih vsi za vedno izginili v globinah amazonske divjine. Poleg Hunnama in Hollanda v filmu nastopata tudi Robert Pattison (Somrak, Ne pozabi me, Kozmopoilis) in Sienna Miller (Ostrostrelec, Alfie, Foxcatcher – Boj z norostjo).

Galerija – utrinki iz filma The Lost City of Z:

Film The Lost City of Z (2017)Odpri galerijo

Najbolj dobičkonosni igralci 2016 Forbes: najbolj dobičkonosni filmski igralci 2016 Film Osebna nakupovalka (Personal Shopper) Filmski napovednik: Osebna nakupovalka (Personal Shopper, 2016) The Deuce Najbolj pričakovane serije 2017 Slovenski film Rezbar Oglejte si nagrajeni kratki slovenski film Rezbar · · · · · ·