Animirani film The Angry Birds Movie (2016)
Kulturni izbor · film

O tem, da so jezni ptički popolnoma obnoreli svet, se že pred leti čivkali vsi vrabci, pardon, piskali vsi pujsi. Potem ko je igra nedavno dobila prvo pravo nadaljevanje (videoigra je nastala leta 2009), smo bili zdaj deležni še prvega napovednika za prihajajoči animirani film The Angry Birds Movie. In glede na to, da so (bili) Angry Birds pravi fenomen, je pričakovati je, da bodo tako kot v številu prenosov na mobilne naprave, rušili rekorde tudi v obiskanosti kinodvoran, kamor prihaja spomladi leta 2016.

Videoigra Angry Birds se je iz mobilnih naprav najprej preselila na osebne računalnike in igralne konzole, zdaj, s prvimi posnetki iz filma The Angry Birds Movie, pa prvič dobimo občutek, kako so se živopisani Red, Chuck, Terence, Bomb, Mighty Eagle, Matilda, Stella, Leonard in mnogi drugi znašli pred kamero. S krepko preko 3 milijarde prenosov, s čimer držijo rekord v številu prenosov med brezplačnimi igrami, imajo Angry Birds veliko potencialnih gledalcev, zato gre pričakovati, da bodo kinodvorane lep čas premajhne za vse željne ogleda.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Colonia (2015)

Za 3D animirano akcijsko komedijo The Angry Birds Movie stoji družba Sony Pictures, ki je k sodelovanju povabila finsko podjetje Rovio Entertainment, ki je zakrivilo igro Angry Birds. Ta je zadnja tri leta sicer bleda senca samega sebe glede na začetno eksplozijo, a z novim nadaljevanjem in zdaj še animirano risanko za vse generacije, se zdi, da jezni ptiči (ki pa so za filmsko vlogo očitno trdo delali na obvladovanju jeze) še niso rekli zadnje besede. Glasove so jim posodili Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Maya Rudolph, Bill Hader, Peter Dinklage (aka Tyrion Lannister iz Igre prestolov) in YouTube senzacija duo Smosh.

Animirani film The Angry Birds Movie (2016)Odpri galerijo

Film Ljubezen Filmski napovednik: Ljubezen 3D, najeksplicitnejši film stoletja doslej Film The Big Short (2015) Filmski napovednik: The Big Short (2015) Alternativni konci 5 izjemnih alternativnih koncev filmov, ki jih še ne poznate Film Colonia (2015) Filmski napovednik: Colonia (2015) ·