Film Tišina (Silence)
Kulturni izbor · film

Tišina (Silence) je ep o japonskih misionarjih, o katerem je režiser Martin Scorses sanjal skoraj tri desetletja, vse odkar je prebral knjigo. Gre namreč za filmsko priredbo romana Šusakuja Enda 1966 z naslovom Tišina o dveh jezuitskih duhovnikih s Portugalske. Ta se v 17. stoletju v iskanju izgubljenega mentorja znajdeta na Japonskem, kjer so krščanski veri šteti zadnji dnevi, zato se v lociranju pogrešanega mentorja srečata z vrsto nevarnosti. Zgodba je resnična.

Tišina (Silence) je film, o katerem je Martin Scorsese sanjal vse od leta 1989 in prvi po filmu Volk iz Wall Streeta. Konec leta (ravno prav, da se vmeša v boj za oskarje 2017) bo vendarle dočakal premiero svojega dolgoletnega projekta. V filmu v vlogah duhovnikov nastopata Andrew Garfield in Adam Driver, v vlogo pogrešanega mentorja pa se je vživel Liam Neeson.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Smrkci: Skrita vas (2017)

Zgodovinska drama temelji na romanu Tišina iz leta 1966 in ni prvi Scorsesejev film, v katerem je za podlago vzel knjigo z versko tematiko. Tak je bil tudi film Zadnja Kristusova skušnjava z Willemom Dafoejem v glavni vlogi iz leta 1988, posnet po knjigi Grka Nikosa Kazantzakisa iz leta 1951.

Galerija – film Silence (2016):

Film Tišina (Silence)Odpri galerijo

Smrkci: Skrita vas Filmski napovednik: Smrkci: Skrita vas (2017) Film Zakaj ravno on? (2016) Filmski napovednik: Zakaj ravno on? (2016) Filmi, ki so napovedali prihodnost Filmi, ki so napovedali prihodnost Film Solace (2016) Filmski napovednik: Solace (2016) · ·