1000-500-citymagazine-cover
Kulturni izbor · film

Ena od najbolj slavnih pripovedi Agathe Christie bo doživela novo preobleko na velikem platnu. Tukaj je filmski napovednik za film Umor na Orient Ekspresu (2017).

Detektiv Hercule Poirot (Kenneth Branagh) je na vlaku Orient Ekspres, kjer sreča svojega dobrega prijatelja. Zaradi snega so obtičali na Balkanu, nekje med Vinkovci in Slavonskim Brodom. Naslednje jutro je Samuel Edward Ratchett (Johnny Depp) najden zaboden v svojem kupeju (12 vbodov z nožem). Na vlaku je, skupaj s Poirotom, 13 oseb, ki na prvi pogled nimajo prav nič skupnega, to pa se spremeni, ko se razkrije prava identiteta umorjenega in večine ostalih na vlaku. Žrtvina kriminalna preteklost razkriva jasen motiv, morda celo razlog za umor, ampak vprašanje ostaja, kdo je morilec. Hercule Poirot se poda v tekmo s časom, da reši skrivnostno uganko, preden morilec ponovno napade.

Film dopolnjuje izjemno pestra igralska zasedba, saj v njej lahko najdemo igralce, kot so Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Josh Gad, Olivia Colman, Daisy Ridley in Kenneth Branagh, ki bo stopil v čevlje slavnega Hercula Poirota in skrbel tudi za dolžnosti režiserja.

Lik Poirota so upodobili že mnogi igralci. Največkrat med njimi David Suchet, ki smo ga v tej vlogi neštetokrat videli tudi na slovenskih televizijah. S to vlogo pa se lahko tudi pohvalijo Orson Welles, Alfred Molin, Ian Holm, Peter Ustinov in mnogi drugi.

PREBERITE ŠE: FILMSKI NAPOVEDNIK: LOGAN LUCKY (2017)

Napeto adaptacijo enega od najbolj poznanih kriminalnih romanov Agathe Cristie si bomo na velikih platnih lahko ogledali od 9. novembra dalje.

BeFunky Collage 9 filmov, ki jih v juniju ne smeš spregledati Najboljši filmi prve polovice leta 2017 1000-500-citymagazine-cover Filmski napovednik: Logan Lucky (2017) 1000-500-citymagazine-cover Filmski napovednik: 2:22 (2017) ·