e969fee0-4544-11e7-baa4-13c55cdc79a9_victoria
Kulturni izbor · film

Filmska zgodba, ki temelji na resničnih dogodkih, je postavljena v zadnje obdobje vladavine kraljice Viktorije, ki je Veliki Britaniji vladala kar 63 let, od leta 1837 do svoje smrti. V filmu spremljamo zadnje desetletje njene vladavine in njeno nepričakovano prijateljstvo s postavnim mladim indijskim uradnikom Abdulom Karimom, ki iz Indije pripotuje, da bi se leta 1887 udeležil praznovanja kraljičinega zlatega jubileja (Queen’s Golden Jubilee) in pozneje postane njen najožji zaupnik in učitelj.

Čeprav je bila kraljica Viktorija v tistem času tudi cesarica Indije, člani kraljeve družine in njeni najožji sodelavci prijateljstvu odločno nasprotujejo in ga želijo uničiti. Medtem ko se kraljica sprašuje o mejah svojega dolgoletnega vladanja, z Abdulom, kljub nasprotovanjem bližnjih, razvijeta vdano zavezništvo in naklonjenost, ki priljubljeno kraljico pripravita do tega, da začne na svet okoli sebe gledati z drugačnimi očmi.

V vlogi karizmatične Viktorije bomo gledali oskarjevko Judi Dench, medtem ko bo kot mladi Abdul nastopil britansko indijski igralec Ali Fazal. Že napovednik obljublja, da bo film poln topline, modrosti in humorja.

PREBERTIE ŠE: FILMSKI NAPOVEDNIK: LIFE (2017)

Drama Viktorija in Abdul v naše kinematografe prihaja 21. septembra 2017.


??????????????/??????????? 7 neverjetnih filmskih kaskaderskih vložkov jeremy-renner-in-wind-river-2017-large-picture Filmski napovednik: Sledi v snegu (2017) Jigsaw-2017-Traps Filmski napovednik: Žaga 8 (2017) Leonardo-DiCaprio Leonardo DiCaprio bo Leonardo Da Vinci · · · · ·