Film Wakefield (2016)
Kulturni izbor · film

Po nekaj lahkotnejših oz. ne tako globokih vlogah je Bryan Cranston (Kriva pota, Zakaj ravno on?, Power Rengers, Godzilla) spet zagrizel v nekoliko kompleksnejši lik. Wakefield je ameriška drama Robina Swicorda, ki temelji na kratki istoimenski zgodbi E. L. Doctorowa o uspešnem odvetniku, ki je sit svojega na videz urejenega življenja in čez noč izgine.

Drama Wakefield je premiero doživela na filmskem festivalu Telluride, na redni kinospored pa prihaja v sredini maja 2017. V njej ves svoj razkošen igralski talent ponovno pokaže Bryan Cranston, ki smo ga vzljubili kot Walterja Whita v seriji Kriva pota (Breaking Bad).

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: 100 Metros (100 metrov, 2016)

Govori o vplivnem odvetniku z ženo (Jennifer Garner) in dvema hčerama, ki se nekega dne odloči, da se ne vrne domov, da preprosto izgine in se preseli na podstrešje garaže zapuščene hiše nasproti svoje, ki stoji v predmestju Manhattna, ter skozi okno opazuje reakcijo družine, prijateljev, znancev in drugih, ki se v naslednjih dneh, tednih, mesecih zvrstijo v hiši. Njegove skrivalnice se z nekaj dni namreč razpotegnejo na nekaj mesecev, medtem pa vseskozi razmišlja, kako daleč je pripravljen iti. Posebnost filma je, da 80 odstotkov dolžine le-tega pripoveduje glas glavnega igralcu v ozadju.

Galerija – utrinki iz filma Wakefield:

Film Wakefield (2016)Odpri galerijo
Film Deček s planin (Schellen-Ursli, 2016) Filmski napovednik: Deček s planine (Schellen-Ursli, 2016) Slovenski filma Komedija solz (2016) Filmski napovednik: slovenska drama Komedija solz (2016) Film 100 metrov (100  Metros) Filmski napovednik: 100 Metros (100 metrov, 2016) The-OA Katere so trenutno najbolj priljubljene serije na Netflixu? · · · ·