Film Warcraft (2016)
Kulturni izbor · film

Videoigrica Warcraft (Blizzard Entertainment) je v 21 letih (1994) prerasla v pravi družbeni fenomen, zato je logično, da je filmska adaptacijo te video igričarske franšize tako težko pričakovana. Iz računalniških zaslonov se epska pustolovščina junija 2016 seli na velika platna, ko se bomo vrnili v čas izbruha vojne med ljudmi in orki. Breme (nerealno) visokih pričakovanj filma je nase prevzel Duncan Jones, ki se je pred tem izkazal s filmoma Luna in Izvorna koda.

Warcraft je filmska adaptacija istoimenske videoigre, ki je v svoji zgodovini presegla vse okvire pričakovanega in je ena od računalniški franšiz z najdaljšim stažem. Film, ki poka po šivih s posebnimi učinki, se osredotoča na izbruh vojne med ljudmi in orki v navideznem svetu Azerotha, v ospredje pa sta postavljeni zastavonoši obeh ras. Pri orkih je to Durotan, v katerega se je prelevil Toby Kebbell (Zora planeta opic, Fantastični štirje, Perzijski princ: Sipine časa), Zavezništvo ljudi pa vodi vitez Anduin Lothar, ki ga je odigral Travis Fimmel, ki se je s serijo Vikingi že dodobra spoprijateljil z vlogo neustrašnega borca. Dominic Cooper (Need for Speed: Želja po hitrosti, Prvi maščevalec: Stotnik Amerika) igra kralja Llana Wrynna, pol-človeka pol-orkinjo Garon Halforcen pa Paula Patton (Misija: Nemogoče – Protokol duh, 2 Guns).

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (2016)

Film Warcraft ima za zapolniti velike čevlje, saj oboževalci franšize na bodo usmiljeni. Tudi zgodovina ni na njegovi strani. Filmske adaptacije videoigric se namreč v preteklosti večinoma niso obnesle, toda zdi se, da bo Duncan Jones upravičil visoka pričakovanja in se bo film izognil usodi predhodnikov. Mnogi so zato gotovo že želite, da bi bil že prihodnji mesec junij 2016.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (2016) Filmski napovednik: 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (2016) Kung Fu Panda 3 (2016) Filmski napovednik: Kung Fu Panda 3 (2016) Liffe 2015 Liffe 2015: spored filmov Film The Brothers Grimsby (2016) Filmski napovednik: The Brothers Grimsby (2016) ·