Film The Wizard of Lies (2017)
Kulturni izbor · film

HBO-jev film Wizard of Lies osvetljuje zgodbo in katastrofalne posledice največje prevare, ki je temeljila na ponzijevi shemi in jo je izvedel Bernard Madoff, ki je od 1991 pa do konca leta 2008 svoje vlagatelje ogoljufal za kar 64,9 milijarde ameriških dolarjev in bil pred leti za to obsojen na 150 let zapora. V filmu padlega borznega mešetarja, finančnika, ekonomista in bankirja igra Robert De Niro.

Film Wizard of Lies (2017) nas popelje v ozadje ene od največjih finančnih prevar v zgodovini in največji v ZDA, ki je temeljila na ponzijevi shemi. Gre za sistem, po katerem se denar novih vlagateljev v denarni verigi uporablja za poplačilo starih vlagateljev in propade, ko ni več novih denarnih prilivov. Finančna piramida je dobila ime po italijanskem priseljencu Charlesu A. Ponziju, ki je vlagateljem v svoj posel obljubljal 50-odstotne donose v 45 dnevih oz. celo podvojitev vložka v 90 dneh. Danes je ponzijeva shema sinonim za finančne konstrukcije na trhlih temeljih.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: The Hitman’s Bodyguard (2017)

V čevlje finančnega prevaranta Bernarda Madoffa je stopil Robert De Niro, medtem ko je njegovo ženo Ruth Madoff odigrala Michelle Pfeiffer. V filmu spoznamo ozadje prevare, pobližje pa spoznamo tudi njegovo družino, ki ji je vse skupaj prikrival kar 16 let.

Galerija – utrinki iz filma Film The Wizard of Lies (2017):

Film The Wizard of Lies (2017)Odpri galerijo
Film The Hitman's Bodyguard (2017) Filmski napovednik: The Hitman’s Bodyguard (2017) Will Smith in Jaden Smith Mitja Okorn ‘kriv’, da je Will Smith sinu odstrigel znamenite drede Hitri in drzni Filme Hitri in drzni ste gledali v napačnem vrstnem redu – tak je pravilen Film Thor: Ragnarok (2017) Filmski napovednik: Thor: Ragnarok (2017) · · · ·