Speedflying
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · šport

To je eden od najbolj adrenalinskih posnetkov, ki ste jih videli v zadnjih mesecih. Ko pomislimo na švicarske Alpe in Alpe nasploh, nas večina najprej pomisli na smučanje, pohodništvo in gorništvo, a ne Jamie Lee. Zanj so Alpe naraven adrenalinski park. Oglejte si njegov vratolomen hitrostni spust s padalom mimo ledenikov, kanjonov in pečin, ob katerem vam bo srce padlo v hlače.

Če mislite, da so skoki BASE najbolj adrenalinska vrsta športa v zraku, potem še niste spoznali speedflyinga, razmerama mladega športa, t. i. hitrostnega spusta s padalom.

Jamie Lee nam je s svojim vratolomnim spustom v švicarskih Alpah, pri katerem je skoraj oplazil tla, pokazal, kaj pomeni adrenalinska vožnja s posebnim padalom, imenovanim speedwing, in česa definitivno ne smete početi, če cenite svoje življenje. Posnetek je nastal z GoProjevo kamero HERO4.

PREBERITE ŠE: The Flying Frenchies – surfanje po jeklenici na ekstremni višini

Speedflying je nekakšna subkultura jadralnega padalstva in skokov BASE, ki se je rodila v Franciji in danes velja za čisto resen ekstremni šport, s tekmovanju, sponzorji in vsem, kar sodi zraven.


Facebook misli, da smo vsi mrtvi. Živi mrtveci – je Facebook tudi tebe razglasil za mrtvega? leonard cohen Leonard Cohen: 10 najlepših pesmi glasbene legende ZAKAJ IMAJO PAMETNI LJUDJE MANJ PRIJATELJEV Raziskava pravi, da imajo pametnejši ljudje manj prijateljev. Zakaj? Cassie De Pecol - prva ženska, ki bo obiskala vseh 196 držav sveta Cassandra De Pecol je prva ženska, ki bo obiskala vse države sveta! · · ·