Ikea se norčuje iz instagramske generacije.
V zraku · buzz buzz

Ena izmed najbolj nadležnih navad uporabnikov pametnih telefonov je fotografiranje hrane. Prav t. i. ”Dinner Snapperje”, torej ljudi, ki fotografirajo obroke na mizi, si je v svojem zadnjem oglasu privoščila Ikea. Sarkastični oglas, ki se odvija v 17. stoletju, je ustvarila švedska oglaševalska agencija Acne, in si zamišlja, kako bi bilo videti obedovanje, če bi bili že tedaj ljudje tako obsedeni s portretiranjem hrane, kot so danes.

Ikea se na primeru iz 17. stoletja norčuje iz instagramske generacije, ki je obsedena s fotografiranjem hrane. Ker takrat še niso imeli ne fotoaparatov ne spleta, Instagrama pa sploh ni bilo, so se morali zadovoljiti z drugačnim načinom portretiranja hrane. In tako se večerja zavleče v noč, ker želi oče svoj obrok deliti s preostalim svetom.

Najprej moral slikar na platno narisati detajlno sliko hrane, ki je na mizi, nato pa  služinčad teče od vrat do vrat in kaže sliko ljudem. Po dolgem obhodu se vrnejo in družini sporočijo, da je ”fotografija” ljudem všeč. In šele tedaj lahko zagrizejo v obrok.

PREBERITE ŠE: Novi katalog Ikea 2017

Obrok je. Ne tekmovanje,” zaključi Ikea svoj oglas. Zdaj pa to prespite.

Ikea se norčuje iz instagramske generacije.Odpri galerijo
Lepo življenje 10 znakov, da vam gre v življenju dobro, tudi če mislite, da vam ne gre Cara Delevingne 10 razlogov, zakaj morate na Instagramu slediti Cari Delevingne People are Awesome 2016 People Are Awesome 2016 – ljudje smo neverjetni in tu je nov dokaz Portreti iz serije So I Asked Them To Smile. Čudežna moč nasmeha – ko en nasmeh spremeni vse · · ·