Screen Shot 2018-09-19 at 15.13.44 copy
V zraku · buzz buzz

Veter, kapljice dežja in čivkanje ptičkov – sprehod po gozdu je veličasten, saj zvoki narave sestavljajo neverjeten divji orkester, ki mu ni kos nobena glasbena zasedba.

Pred šestimi leti so Morihiro Harano in njegova ekipa sodelovali z mizarjem Mitsuom Tsudo in inženirjem zvoka Kenjirom Matsuom, da bi ustvarili velikanski ksilofon, ki so ga namestili v gozdu

V gozd so postavili ksilofon, ki se je v dolgi ravni liniji razprostiral po gozdu, po njem pa so spustili žogico, ki je svobodno potovala. V trenutku, ko se je žogica dotaknila lesa, je v gozdu mogoče slišati znano melodijo Bachovo Cantato 147.

Ustvarjalci ksilofona si niso smeli privoščiti napak, saj bi ena napačno postavljena palčka iz lesa izkrivila celotno izvedbo.

Gozdni ksilofon je danes našel svoj dom v japonskem znamenitem vrtu Hokkaido. Če obiščete gozd, lahko kupite svojo žogico na prodajnem avtomatu in jo pošljete po ksilofonu.

shutterstock_700329313 Kakšna smrt te čaka glede na tvoje astrološko znamenje v primeru apokalipse? shutterstock_1034150995 Si upate uganiti krivca za več kot 200 ločitev v letu 2018? Kuhinjske katastrofe, ki jih redko vidite. Talenti, kot jim ni para: kuhinjske katastrofe, ki jih redko vidiš shutterstock_713760136 Je to najbolj osupljiva vremenska napoved vseh časov? · · · ·