Projekcijski okraski za božično drevo.
Utrip mesta · dom

Okraševanje božičnega drevesa je prijeten vsakoletni ritual, a kaj lahko se zgodi, da bo v prihodnjih letih izumrl, vsaj če se bo prijel trend okraševanja, kot so si ga zamislili pri brazilskem oblikovalskem studiu Ambos. Gre za tako imenovano mapping projekcijo božičnega drevesa, poseben način projekcije, ki smo je vajeni na arhitekturnih elementih, tokrat pa neokrašeno jelko odene v okraske.

Kaj lahko se zgodi, da se okraševanja božičnega drevesa, kot ga poznamo, počasi poslavlja. Tako v prihodnosti ne bomo več iz podstrehe ali zgornjih polic omar jemali škatel z božičnimi okraski, ampak bomo prah obrisali s projektorja. Se poslavlja še ena tradicija?

PREBERITE ŠE: Ideje, kako okrasiti božično drevo

Morda vam ideja studia Ambos ni povšeči, češ da ubija del božičnega duh, a tovrstno okraševanje ima številne prednosti: neskončno možnosti in nič več uničenih okraskov. Poleg tega boste na dolgi rok privarčevali veliko denarja, vsaj če ste eden od tistih, ki radi vsake toliko let zamenjate ”garderobo” božičnega drevesa.


13871024482104_w1920h1440-1024x682 Kako skrbeti za božično drevo, da ostane sveže dlje časa Funkcionalna stenska omarica Večnamenska stenska omarica studia Ambivalenz Preproge Shore Shore: kolekcija inovativnih silikonskih preprog Večplastni stol Layer Layer: večplasten stol, ki si ga ukrojite glede na razpoloženje ·