Kaj pa v življenju najbolj obžalujete?
V zraku · buzz buzz

V življenju obžalujemo samo tisto, česar nismo storili. Kako bi odgovorili na vprašanje, kaj v življenju najbolj obžalujete? S tem, da si v mladosti niste upali več, da niste več časa preživeli z družino, da si niste dovolil biti srečnejši, da niste dovolj varčevali, da niste dovolj potovali, da niste imeli dovolj poguma, da bi živeli svoje sanje, da niste ostali v stiku s prijatelji oz. z otroki, da ne bi toliko delali … Prisluhnite obžalovanjem, ki so jih navedli posamezniki med petim in petinsedemdesetim letom starosti, ki vam bodo dala misliti.

Kaj je to? Imamo jih vsi, ne moremo jim ubežati in ustvarjajo občutek krivde? Obžalovanja. Zamujene priložnosti, napačne odločitve, (ne)izrečene besede, neizražena čustva … Vsi bi se radi ozrli nazaj in ugotovili, da smo izkoristili vsako priložnost, ki je bila dobra za nas, in živeli polno in srečno. Žal je realnost taka, da vsi kaj obžalujemo.

PREBERITE ŠE: Kar je za učenca storil ta ravnatelj, vas bo pustilo v solzah

Preteklosti žal ne moremo spremeniti in z obžalovanji se je treba soočiti. Nekateri imajo zaradi njih stalen občutek krivde, spet drugi menijo, da ne bi bili, kjer so, zaradi njih, zato ničesar ne obžalujejo. Psihologi trdijo, da je obžalovanje nekaj dobrega, saj kaže na to, da sprejemamo odgovornost. Poglejte si, kakšna obžalovanja imajo posamezniki različnih generacij, ki vam bodo dala veliko misliti.


Daniel Bodin - dvojni salto nazaj na motornih saneh Daniel Bodin: dvojni salto z motornimi sanmi Super Bowl 2017 Super Bowl 2017 – oglasi in ostale zanimivosti o finalu lige NFL Krediti in posojila Lastniki Applovih naprav lažje dobijo bančno posojilo kot lastniki Androida Bill Gates Bill Gates bo nekoč postal prvi bilijonar