Kako ostati buden brez kofeina?
V zraku · buzz buzz

Kava, ta družbeni fenomen, je sinonim za marsikaj. Je izgovor za druženje, ”nemi” ‘dobro jutro’, in dramilo. Je prvo poživilo na katerega pomislimo, ko veke postajajo težke, ko smo utrujeni ali ko je treba zjutraj vstati. Zato marsikdo ne more brez nje. A kava vendarle ni vedno edini in pravi odgovor na omenjene tegobe, sploh, če smo zakorakali že globoko v popoldne in nameravate čez noč zatisniti oko. Tedaj je dobro vedeti kako premagati utrujenost in zaspanost brez kofeina. In prav s tem, namesto s skodelico kave, vam bomo postregli v nadaljevanju.

Vam oči vleče skupaj pa smo šele sredi dneva in pred vami še toliko dela? Večina se bo po rešitev najprej zatekla k preverjeni metodi- kofeinu. Skodelica kave je resda zdravilo proti utrujenost in zaspanosti (čeravno placebo), a ker ima stranske učinke- kave ni dobro piti pozno popoldne in zvečer saj v telesu ostaja osem ur, bele noči pa si ne želite- je treba poznati tudi načine, kako ”razbremeniti veke” brez nje.

PREBERITE ŠE: Zakaj sta kava in kakec najboljša prijatelja?

O alternativnih metodah kako ostati buden in pregnati utrujenost oz. zaspanost brez kave, pa izveste več v video posnetku. Sledite nasvetom in spoznali boste, da je dan mogoče prebroditi tudi brez doze kofeina. In če namignemo, da brezkofeinski dan vključuje tudi gledanje simpatičnih YouTube posnetkov mačk in drugih živali ter plesanje, potem se vse skupaj kar naenkrat ne sliši več tako zelo grozno.

Plače učiteljev po svetu Kakšne so učiteljske plače po svetu in kako dobro so v primerjavi z njimi plačani slovenski učitelji? Kultura pitja čaja po svetu Kako pijejo čaj po svetu oziroma kakšna je kultura pitja čaja drugod? cover-girl-smart 8 znakov, da ste nadpovprečno pametni Znani politiki kot filmski igralci Kaj, če bi bili Obama, Putin in Merklova znani filmski igralci?