''Govorica'' laži
V zraku · buzz buzz

Če ste kdaj gledali dramsko serijo Laži mi (Lie to me), potem veste, da je prikrito laganje praktično nemogoče, saj nas vedno izda nezavedna govorica telesa. Dnevno ljudje v povprečju naletimo na 10 do 200 laži zato se zdi znanje uporabne psihologije, kot smo ji bili priča v omenjeni seriji, še kako koristno. A laž lahko prepoznate tudi brez tovrstnega znanja in sicer prek jezika, ki ga uporablja lažnivec.

Kako prepoznamo, da nam nekdo laže? Enostavno. In za to ne potrebujemo poligrafa, ki laž odkriva na fiziološki ravni ali znanja iz uporabne psihologije, ampak prek jezika, ki ga uporablja tisti, ki laže.

PREBERITE ŠE: Bele laži – najbolj pogoste laži, ki so pravzaprav čisto navadne laži

Analize so namreč pokazale, da obstajajo štirje vzorci v jeziku laganja, ki lahko pomagajo pri tem, da opazimo prevaro. Lažnivci na primer tedaj običajno govorijo v tretji osebi ali sebe omenjajo zelo malo. Kaj pa drugi vzorci, ki niso kretnje ali obrazna mimika? O njih pa v poučnem in koristnem TED govoru Noaha Zendna.

Stvar, ki jih niste vedeli o sebi preden ste postale mame 20 stvari, ki jih ženske niste vedele o sebi preden ste postale mame Prva pridelana hrana v vesolju Astronavti pridelali prvo vesoljsko hrano #veggie project Mature Cupid Kaj si o telesni in obrazni poraščenosti moških mislijo ženske? Adriano Alarcon: človek-pol brada, pol nekaj drugega Fifty Fifty Selfie Barber Shop: ko polovice brade in brkov nadomestijo ščurki in kokice