Brki in brada skozi čas.
Utrip mesta · svet po moško

Vas zanima zakaj se stil brade in brkov skozi čas spreminja, zakaj en trend pade z obličja oziroma z obraza in se potem vrne na listo modnih smernic? Obrazno okrasje, ki je drugačno precej bolj privlači kot običajen videz. Dokler z njimi izstopate je v trendu, ko postane zadeva ”mainstreamovska” je treba zarezati oziroma porezati nekoliko drugače. Zato je zgodovina brade in brkov tako pestra. Preverite.

Zgodba o bradi in brkih ima že zelo dolgo brado. Čeprav nekateri pravijo, da je simbol moškosti, pa je daleč od tega. Je pa simbol moškega spola. Nekoč so bile brade in brki ”čaščeni”, poudarjali so modrost, gladek obraz je bil zaščitni znak zapornikov in sužnjev. Zadnja desetletja predvsem brada med ljudi seje nezaupanje, predvsem v poslovnem svetu, čeprav po drugi strani, če jo lepo negujemo, krepi avtoritativnost.

PREBERITE ŠE: Živalski modni trend – brki – bradice – refleksija živalskega

Časi se torej spreminjajo in ker je moda njihov podanik je v vsakem obdobju popularno nositi drugačno brado in brke.

1 V Novem mestu odprli pravo brivnico Barber room by Edis kava Instagram trend: Seksi moški in skodelica kave #menandcoffee Prenosljivi naravni žar Burnie – prenosljivi 100% naravni žar Olje za bado Beardman.si: Izdelki za nego brade in brkov za urbane moške #oljezabrado · · ·