Menjava gum na avtomobilu
Utrip mesta · mobilno

Kako zamenjati gumo na avtomobilu? Čeprav živimo v dobi enakopravnosti, še vedno vlada prepričanje, da je mesto ženske doma, za štedilnikom. Tako sta menili dve tretji Slovencev še leta 2014! Da one poskrbijo za gospodinjska opravila oz. dom in družino, moški pa za fizično bolj zahtevna opravila, tudi pri hiši, za zaščito in dohodek. A v dobi feminizma številne ženske ne pristajajo več na tradicionalno družbeno delitev vlog in rušijo stereotipne predstave drugo za drugo. Tudi to dekle je vzelo zadeve v svoje roke in zdaj želi, da jih tudi vi. Začnete lahko pri tem, da veste, kako zamenjati gumo na avtu, ki velja za moško opravilo. Najlažje sicer je, da avto zapeljete na rob in z milim izrazom na obrazu ujamete kakšnega mačota, da vam jo zamenja. A to ni ženska v 21. stoletju. Ženska 21. stoletja si natakne rokavice, vzame orodje, rezervno gumo in začne z dvigalko privzdigovati avto. Poleg tega pa vam guma lahko poči nekje bogu za hrbtom. Kaj pa potem? Takrat jo boste morali zamenjati sami in v tem prispevku vam bo Brittany Hornick pokazala, kako.

Veste, kako zamenjati kolo na avtomobilu? Ker je bila v človeški zgodovini do zdaj večina dela opravljenega na fizični ravni – ob tem ne gre zanemariti intelektualnega napredka, a glavnino je vendarle morala opraviti gola sila –, so si moški za radi fizične superiornosti izborili določen status in nek nabor nalog, ki jim pripada. Enako velja za ženske.

PREBERITE ŠE: Dvignjeni drseči avtobus je tu in je že prepeljal prve potnike

A ta naravna delitev dela danes ne velja več, čeprav je zaradi globoke zakoreninjenosti še vedno prisotna. Tako so moški velikokrat pokroviteljski do žensk, ko gre za avto, tehnologijo ipd., a dejstvo je, da vse več žensk želi biti samostojnih in želi znati v roke prijeti tudi izvijač, če je treba. Ali pa zamenjati avtomobilsko gumo, če jim poči sredi ničesar. Če ne želite več biti tista ženska, ki čaka moškega, da jo reši, je čas, da spoznate, kako zamenjata gumo na avtomobilu sami. In kdo zna to bolje razložiti kot ženska!

Hitra pravila menjave kolesa na avtomobilu:

  • vklopi vse štiri smernike in zapelji ob rob ceste
  • avto mora biti na povsem ravni podlagi
  • pripravi orodje (nahaja v prtljažniku)
  • odstrani pokrov na kolesu, da se ti odpre pot do vijakov
  • dvigalno napravo namesti na dvižni točki, ki je najbliže kolesu, ki ga želiš menjati

Mala šola menjave gum za avto s Tanjo Žagar:

Dvignjeni mega avtobus TEB. Dvignjeni drseči avtobus je tu in je že prepeljal prve potnike Ajda Sitar in Captur Lov na #IconicFestivalMoments Dirkanje vzvratno Backwards Drag Racing = vzvratno dirkanje z avtomobili, polno spektakularnih nesreč Prvotni avtomobil in vse njegove moderne različice. Klasični avtomobili in njihovi ”potomci” · · ·