Kazuyoshi Miura
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · šport

Japonski nogometaš Kazuyoshi Miura je pravi fenomen. Je namreč nogometni Noriaki Kasai oz. Ole Einar Bjørndalen, ki se lahko pri 50 letih kosa tudi z več kot polovico mlajšimi kolegi na zelenici. Še več. Nedavno je ta najstarejši poklicni nogometaš na svetu popravil svoj lasten starostni strelski rekord. Gol je zabil pri starosti 50 let in 14 dni! Pri tako visoki starosti to ni uspelo še nikomur. Oglejte si zgodovinski zadetek.

Kazuyoshi Miura je najstarejši poklicni nogometaš na svetu. Star je 50 let in igra za moštvo Yokohama FC, ki nastopa v drugi japonski ligi. Nedavno je s svojim golom (v gol je pospravil odbitek) odločil tekmo proti ekipi Thespa Kusatsu in s tem postal prvi poklicni nogometaš v vsej zgodovini, ki je zabil gol pri starosti 50 let ali več.

PREBERITE ŠE: Gol s škorpijonom – je Henrikh Mkhitaryan dosegel najlepši gol v zgodovini nogometa?

Za še slajši občutek je njegov zadetek odločil tekmo. Miura je abrahama praznoval 26. februarja 2017 in pred dobrim tednom postal najprej najstarejši poklicni nogometaš, ki je zaigral na poklicni ravni, zdaj pa je popravil še starostni strelski rekord (zdaj znaša 50 let in 14 dni), ki pa je že bil v njegovi lasti. Igra že svojo 32 sezono. V svoji dolgoletni karieri je igral tudi za sloviti brazilski Santos, za italijansko Genovo, za reprezentanco japonske pa je nastopil 89-krat ter zadel 55-krat. Nikoli ni igral na svetovnem prvenstvu.

Kralj Kazu:

Dwayne Johnson - trening Brutalno! Tako trenira Dwayne Johnson! Neverjetna transformacija Ne boste verjeli, da je med temi fotografijami minilo le nekaj sekund Nasmešek je izjemnega pomena. Kako s telesno govorico pridobiti zaupanje? Slovenski moški To je Slovencelj – in imamo ga radi · · · ·