Gol s pomočjo vetra
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · šport

Iz uvodnega kroga najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu – pokal FA (Emirates FA Cup) – prihaja nenavaden posnetek, na katerem je nogometna ekipa Thamesmead proti ekipi Guernsey dosegla bizaren gol. Strelcu zadetka Jacku Mahoneyju je namreč asistiral veter. Po tem, ko se je napad Thamesmeada že izjalovil – nogometaš omenjene ekipe je namreč žogo poslal na Luno –, je imel veter z njo drugačne načrte, saj jo je poslal nazaj na igrišče, zmedel dekoncentriranega vratarja in Mahoneyju potem ni bilo težko zadeti. Je to najbolj bizaren gol v zgodovini nogometa?

Nogometna sezona se je komaj začela, pa že imamo kandidata za najbolj bizaren gol leta! Prihaja s tekme ekip Guernsey in Thamesmead, ki sta se udarili v predtekmovanju angleškega pokala FA. Končni rezultat tekme, ki jo je spremljalo 1142 gledalcev, je bil 2 : 2, a bolj kot to odmevata prvi in drugi zadetek Thamesmeada.

Prvi gol je bil sploh prvi v pokalu FA, dosežen na tujih tleh – Guernsey je namreč otok ob obali Francije, ki sicer spada pod britansko krono, vendar ni del Združenega kraljestva – drugega pa so gostje dosegli s pomočjo vetra, čeprav je nogometaš Thamesmeada prej žogo poslal v roke navijačev na vrhu tribune. A potem je vskočil 12 igralec (beri veter) in briljantno asistiral Jacku Mahoneyju.

PREBERITE ŠE: Je to najbolj neumen avtogol v zgodovini nogometa?

To pa ni edini primer, ko je pri zadetku asistiral veter. V nadaljevanju si oglejte nekatere najbolj bizarne primere, ko je imel pri golu prste vmes veter.

Romford proti Kamarl Duncan:

Maccabi Haifa proti Dinamo Kijev:

Delta Porto Tolle proti Ischia:

Največje prsi imajo ... Katere imajo največje? Katero košarico nosijo Slovenke? Inspiracijske misli Ljudje, ki imajo radi inspiracijske misli, so manj inteligentni! Simetrični tatuji Valentina Hirscha. Simetrični tatuji, ki kombinirajo naravo in geometrijske like Išče se trener plesa ... Improv Everywhere: 100 plesalcev posnema gibe naključnih mimoidočih ·