Google Earth določene kraje skriva pred nami.
Utrip mesta · destinacija

Storitev Google Zemlje (Earth) nam omogoča, da poletimo kamor koli na Zemlji. A to ne pomeni, da lahko vidimo čisto vse. V obširni zbirki satelitskih posnetkov namreč iz takšnih in drugačnih razlogov obstajajo sive lise, kraji, ki nam jih Google noče pokazati. Zato ji tako ali drugače cenzurira. Preverite katere.

Satelitske fotografije so zavoljo Google Zemlje (Earth) te dni izjemno dostopne, toda kljub temu obstajajo kraji, ki jo Google cenzurira, bodisi zaradi geopolitičnih ali varnostnih razlogov. Med takšne kraje, ki ostajajo zaupne narave in kjer bomo naleteli na zakrinkane in popačene posnetke, do nekaterih pa imamo celo povsem blokiran dostop, med drugim sodijo jedrski objekti, zapori in meje.

PREBERITE ŠE: 20 najbolj čudaških Google Street View fotografij

Če torej želite vedeti, katere države imajo jedrsko orožje, potem le preverite zgornji video.

Najbolj srečni ljudje živijo v Skandinaviji. 10 najsrečnejših držav na svetu. Je med njimi Slovenija? Razpoložljivi mesečni dohodek prebivalstva po državah. Kakšen je mesečni dohodek prebivalstva po svetu? (infografika) prater Kam na enodnevni izlet z otroki? Zemljevidi in preglednice, ki šokirajo. Zemljevidi in preglednice, ki vas bodo šokirale · ·