Zanimiva dejstva o Lego kockah
V zraku · buzz buzz

Kocke Lego so brezčasne igrače in verjetno ga ni nikogar izmed vas, ki se v svojem otroštvu ne bi srečal z njimi. Zato ni presenetljiv podatek, da ima v povprečju vsak človek na svetu doma kar 86 kock, prav tako ne, da je Lego največji gumar. In če bi te kocke položili drugo za drugo, bi zgolj s številom prodanih kock leta 2012 z njimi kar 18-krat obkrožili obličje Zemlje! Še več zanimivih dejstev o kockah Lego v številkah si lahko preberete v nadaljevanju.

Kocke Lego (ime izhaja iz danske besede leg godt, kar pomeni dobra igra, lego v latinščini pa pomeni sestavljati) veljajo za ene najbolj znanih igrač na svetu in enega najbolj briljantnih izumov. Zakaj? Ker lahko samo s šesterico 2 x 4 kock sestavimo, reci in piši, 915.103.765 kombinacij!

PREBERITE ŠE: Skyline: kocke Lego za ljubitelje arhitekture

Prva figurica Lego je bila ”brezmadežno” spočeta leta 1978, od tedaj pa jih je s tekočega traku prišlo že več kot 4 milijarde. Dansko podjetje vsako leto sicer izdela več kot 45 milijard kock, kar je dovolj, da bi, zložene v stolp, povezale Zemljo in Luno. Zakaj so kocke Lego boljša naložba kot zlato in še druga zanimiva dejstva, pa preverite v priloženem videoposnetku.

Stvari, ki si jih dotaknemo v enem dnevu. Stvari, ki se jih ljudje dotaknemo v 24 urah 4. Proti vetru, Kanada National Geographic: najbolj priljubljene fotografije leta 2015 Globalno segrevanje Prej in potem: posledice globalnega segrevanja v sliki Igrače, ki so bila nekoč top božična darila. Otroške igrače, ki so po naključju postale božični hit · · ·