GAcNG
V zraku · buzz buzz

Besedi levičar in desničar nosita precej negativno konotacijo vse odkar sta prišli v roke politike. A zamahnimo z roko- desno ali levo?- ob tej definiciji in se raje osredotočil na resničen problem, ki se tiče levičarstva in desničarstva, ki pa ni politične, ampak biološke narave. V svetu, ki je ukrojen po meri desničarjev, levorokim ni lahko.

Ni lahko biti levičar v svetu, ki mu vlada desnica. V svetu, kjer enostavno nalogo ljudem spremenijo v (nemogoč) izziv samo zato, ker ‘mislijo’ z drugo roko. Nič čudnega, da se kar 85% levičarjev smatra za nerodne in nespretne. Odpiranje konzerve, izrezovanje s škarjami, branje revije, celo zapiranje zadrge na hlačah, vse te dnevne ‘bagatele’, ki so na lestvici ročnih spretnosti po težavnosti na samem dnu, zanje pomenijo cel projekt. Da o srebrnih rokah in kitarah sploh ne govorim. Nič čudnega, če kdaj kakšnemu levorokemu v tem ‘levofobnem’ svetu ‘poči struna’!

Preberite še: Rotring 800+, prvi hibrid med pisali

mag-10Collector-t_CA0-superJumbo Največji zbiralec gramofonskih plošč na svetu: brazilski magnat želi kupiti vse vinilke tega sveta hades-360-corkscrew-11 Najbolj nori vlakci smrti v Ameriki stephen-king-cover-ftr Nasveti Stephena Kinga kako postati dober pisatelj Screen Shot 2014-08-11 at 20.57.43 Kaj se zgodi, ko popačimo stereotipe in ženske v oglasih zamenjajo moški? ·